Hvorfor velge produkter merket med Nøkkelhull?


Nøkkelhullet er en frivillig merkeordning som skal gjøre det enkelt for deg som forbruker å velge sunnere matvarer innenfor ulike matvaregrupper, helt uavhengig av ernæringskunnskaper eller språkferdigheter. 

Små endringer i hverdagen kan ha stor betydning for din helse, og i en travel hverdag kan Nøkkelhullet være en enkel hjelp for å ta et sunnere valg i butikken. 

 

Nøkkelhullsmerkede matvarer har ulike krav til maksimalt innhold av totalt 

fett, mettet fett, salt, sukkerarter og tilsatt sukker, i tillegg til minimumsgrenser for innhold av 

kostfiber, fullkorn, frukt og grønt. 


Matvarer med nøkkelhullsmerket inneholder generelt 


✓ mer kostfiber/fullkorn

✓ mindre fett og mettet fett

✓ mindre sukker

✓ mindre salt


Nøkkelhullsmerket skal øke muligheten til å sette sammen et sunt og variert kosthold i tråd med myndighetenes kostråd. I tillegg skal ordningen stimulere matvarebransjen til å utvikle produkter som er bedre for oss, med mer kostfiber, fullkorn, grønnsaker og frukt. 


Det Glutenfrie Verksted har som mål å kunne merke flest mulig av våre produkter med nøkkelhull, nettopp fordi vi mener at det gjør valget enklere for deg når du skal sette sammen et sunt og variert kosthold, selv når du må leve glutenfritt. Vi jobber for å kunne tilby et fullverdig glutenfritt alternativ til den gode norske grove baksten. 


Kunnskap torsdag har som formål å gi deg økt kunnskap slik at det blir enklere for deg å ta informerte, bevisste valg i hverdagen. Velger du produkter som er merket med nøkkelhull vil det være et enkelt, men bevisst valg for en sunnere hverdag. 

0
Feed

Skriv en kommentar

hCaptcha