04/05/2022 av Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
Iskake med jordbær
En helt nydelig kake å servere til 17. mai og best av alt er at den kan lages i forveien - så det eneste du trenger å huske på til selveste dagen er en kurv jordbær, noen flagg til pynt og et dryss melis.
Du trenger til bunnen:
•50 gram Cornflakes uten sukker fra Det Glutenfrie Verksted
•20 gram kokosmasse
•20 gram smør
•50 gram hvit sjokolade
Til isen:
•6 dl kremfløte
•1 boks søt kondensert melk
•1 ts vaniljeekstrakt eller pulver
•1 kurv jordbær
Til pynt:
•jordbær
•melis
•flagg
Dette gjør du:
- Finn frem kakeform str 20 cm og kle denne med bakepapir.
- Smelt smør, ha i sjokoladen og bland dette sammen.
- Knus cornflakes lett, bland inn kokosmasse og bland så dette inn i smør/ sjokolade blandingen. Helles i kakeformen og press blandingen ned slik at du får en kompakt og jevn bunn.
- Lag isen ved å røre kremfløte og kondensert melk sammen, piskes til du får en tykk stivpisket krem. Rør inn vaniljeekstrakt/ pulver til slutt.
- Fyll så kakebunnen med jordbær ved å skjære av toppen. Jeg startet ytterst og fylte så opp hele bunnen.
- Fyll på med kremen og bank formen lett ned på benken slik at kremen faller på plass og fyller hele formen.
- Dekk så til kaken og sett den i frysern - gjerne over natten før servering.
- Ta kaken ut av formen, fjern bakepapiret og la iskaken stå litt for å mykes opp for du pynter med hele og delte jordbær på toppen og tilslutt et lite dryss med melis på toppen
- Pynt med flagg og servèr!
Gratulerer med dagen!
Kommentarer
Skriv en kommentar