Isvafler

Oppskrift på glutenfrie belgiske vafler. Disse er kjempefine å servere til barna, spesielt når de er pyntet slik at de ser ut som små is. Vi brukte kiwi, jordbær, banan, bringebær og blåbær for å lage morsomme og fargerike “is” 🍦🍓🥝🍌🫐

 

En ekstra koselig måte å starte dagen på nå som sommerferien starter for de små ☀️ Oppskriften er nok til 8-10 vafler, avhengig av størrelsen på vaffeljernet ditt.

 

Du trenger (8-10 vafler):

  • 2 egg
  • 20 g sukker eller kokossukker
  • 85 gram rapsolje eller smeltet smør
  • 3 dl melk / plantebasert
  • 175 g Fin Bakst fra Det Glutenfrie Verksted
  • 60 g Rismel fullkorn fra Det Glutenfrie Verksted
  • ½ ts vaniljepulver eller 1 ts vaniljeekstrakt
  • 2 ts bakepulver 
  • ¼ ts salt 

 

Pynt/topping:

  • jordbær, i skiver
  • kiwi, i halve skiver
  • banan, i skiver
  • bringebær
  • blåbær


Dette gjør du:

1. Visp sammen egg, sukker og rapsolje/smeltet smør (og vaniljeekstrakt hvis du bruker) i en bakebolle. Visp inn ca. en tredjedel av melken.

2. Tilsett Fin Bakst, Rismel, bakepulver og salt (og vaniljepulver hvis du bruker) og visp til alt er godt blandet og røren er fri for klumper. 

3. Rør inn resten av melken og visp til en jevn og glatt røre. La røren svelle i ca. 15 minutter før du steker vaflene i oppvarmet vaffeljern.

4. Avkjøl på rist. Server vaflene gjerne varme med vaniljeyoghurt eller pisket krem, lønnesirup og masse frukt og bær.

 

Disse vil klart bli en favoritt gjennom sommeren, så husk å lagre oppskriften! 

0
Feed

Skriv en kommentar

hCaptcha