Kanelsnurrer med vaniljekrem

Kanelsnurrer med vaniljekrem

Denne søndagen ble det litt opprydding i kjøleskapet og jeg endret litt på ingrediensene basert på hva jeg hadde tilgjengelig, men gode kanelboller det skal jeg love deg at det ble.

Dette trenger du til ca 12 snurrer:

  • 1 pose Bolle miks fra Det Glutenfrie Verksted
  • 1/2 pk fersk gjær
  • 150 gram naturell yoghurt (eller bruk kesam slik det står på bakemiksen)
  • 20 g smør
  • 2 dl melk
  • 1 pk vaniljekrem Piano, eller lag den selv fra bunnen med denne oppskriften
  • Litt kanel
  • Egg til pensling (ikke nødvendig)
  • (Bakematte, bakespatel og kjevle)
  • Svensk perlesukker til pynt (ikke nødvendig)

Dette gjør du:

  • Følg fremgangsmåten på baksiden av posen. NB! Husk at yoghurt/kesam varmes opp sammen med melk, og smør, for fingervarm temperatur før du rører ut fersk gjær.
  • La deigen heve godt, gjerne 1 time, i bakebollen. 
  • Ha gjerne litt ekstra mel tilgjengelig selvom det stort sett går fint uten.
  • Kjevle ut en rektangulær lei og smør vaniljekrem utover før du drysser kanel over.
  • Rull deigen sammen til en lang pølse og del opp 12 like store biter
  • Kle et stekebrett med bakepapir, legg på snurrene og sett til ny heving.
  • Sett til ny heving, 30 min.
  • Sett ovnen på 200 grader.
  • Pensle med egg og strø på perlesukker før du setter til steking i ca 25 min.
  • Avkjøles på rist 

God fornøyelse! :)

0
Feed

Skriv en kommentar

hCaptcha