01/10/2019 av Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
Kanelstenger
Der jeg kommer fra, Porsgrunn, der var det kanelstenger hos bakern som var det store høydepunktet.
Da jeg skulle bake boller forrige dagen kom jeg på denne muligheten så istedetfor å pynte bollene med vanlig glasur gikk jeg for denne kombo'n.
Dette trenger du:
- 1 pose Bolle miks
- 1,5 dl Kesam
- 20 g smør
- 2 dl melk
- 1 pk fersk gjær
- Litt smeltet smør, sukker og kanel til toppingen
Dette gjør du:
- Følg samme fremgangsmåte som på posen ifht øvrige ingredienser og fremgangsmåte.
- Hev deigen min 30 min i bakebollen før du baker den ut.
- Form boller og legg på stekebrett kledd med bakepapir. Hvis du ønsker de opprinnelige kanelstengene så former du deigen til stenger istedet for boller ;)
- Sett til heving ca 30 min, pensle lett med egg (iike nødvendig)
- Sett ovnen på 200 grader og stek i 12-15min
- Følg med på tiden da steketiden avhenger både av ovn og størrelse på bollene.
- Avkjøles på rist
- Mens bollene/ stengene avkjøles smelter du litt smør og blander sukker og kanel i en egen liten skål
- Dypp så først bollene i det smeltede smøret og så i sukker/ kanel blandingen
Skikkelig digg - God fornøyelse! :)
Kommentarer
Skriv en kommentar