02/01/2023 av Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
Knasende sprø knekkebrød
Knasende gode knekkebrød du enkelt baker selv og som gjør hverdagen litt bedre og mer smakfull.
Og når du først er i gang kan du like godt lage dobbelt porsjon!
Du trenger:
- 2 dl (125 gram) Maismel
- 1 dl sesamfrø
- 3 ss solsikkefrø
- 3 ss gresskarkjerner
- 3 ss linfrø
- 1/2 ts løpefrøskall/ fiberhusk
- Havsalt
- 3 ss olivenolje
- 2 dl kokende vann
Dette gjør du:
Sett oven på 150 grader, over- og under varme. Bland alle tørre ingredienser i en bakebolle, tilsett olivenolje og kokende vann. Bland godt sammen. Legg et bakeark på kjøkkenbenken og fordel deigen utover, legg et nytt bakepapir på toppen og bruk en kjevle til å kjevle massen jevnt utover. Forsøk å dekke hele bakearket med deig. Dra så bakearket over på et stekebrett og dryss litt havsalt over. Sett stekebrettet inn i ovnen og stek i 10 min. Ta ut brettet, bruk en pizzaskjærer til å dele opp i ønsket størrelse. Stek videre i ca 40-50 min til knekkebrødene har fått en gylden, brun farge. Ha så knekkebrødene over på en bakerist for avkjøling. Fjern bakepapiret for å få sprø knekkebrød.
Oppbevares i en tett kakeboks.
Kommentarer
Skriv en kommentar