Knekkebrød med surdeig

Har du rester av surdeig?

Bruk det til å lage disse supergode knekkebrødene med masse frø. Knekkebrød med surdeig er bare så godt, og vi vet at Monicas Rundstykker har blitt en ny favoritt hos mange! Denne oppskriften gir tynne og crispy knekkebrød, som både er mettende og nydelige på smak. 

Du trenger (til ett stekebrett):

  • 180 g Monicas Rundstykker miks 
  • 120 g surdeigsstarter (overskudd starter eller aktiv, boblende starter)
  • 150 g vann 
  • 15 g olivenolje 
  • maldonsalt


Dette gjør du:

1. Bland sammen rundstykke miks, surdeigsstarter, vann og olivenolje. La røren stå og svelle i et par minutter, eller la den fermentere opp til 10 timer på kjøkkenbenken. Jo lenger den står, jo surere smak blir det. 

2. Kle et stekebrett med bakepapir, og bruk en slikkepott dyppet i litt vann for å få blandingen fordelt jevnt utover stekebrettet. Dypp i vann flere ganger underveis. Strø litt maldonsalt på toppen. 

3. Stek knekkebrødene på 150°C varmluft i 15 minutter. Ta ut stekebrettet, og bruk en skarp kniv eller pizzakutter og del opp i passende biter. Sett brettet tilbake i ovnen og stek i 60-70 minutter til. Følg med på slutten. Hvis det er litt ulik tykkelse på deigen, tar du ut de tynneste knekkebrødene når de er ferdige, og lar de litt tykkere steke litt til.

4. Brekk knekkebrødene forsiktig fra hverandre og avkjøl helt på rist. Knekkebrødene oppbevares i tett boks. God fornøyelse

0
Feed

Skriv en kommentar

hCaptcha