Hvorfor velge økologisk?

For oss er det viktigste at produktene våre er både sunne og gode på smak, og vi er stolte over at våre bakemikser, “rent mel i posen” serien, våre Crackers og müsliblandinger også er økologiske.

Hvorfor velge økologisk? En opplagt grunn er din egen helse. Du unngår den mye omtalte cocktaileffekten av sprøytemidler.

I økologi står det viktige føre-var-prinsippet sterkt. Velger du økologisk så unngår du rundt 280 tilsetningsstoffer som er tillatt i annen mat. Dermed er du mindre utsatt for eksponering av stoffer med mulig helserisiko. 


Men også utover din egen helse, er det mange gode grunner til å velge økologisk. Dette fordi maten vi spiser også handler om jordas helse. 


Bærekraft, rettferdighet og solidaritet er sentralt i økologisk matproduksjon. Økologi benytter seg av metoder som er basert på lokale, fornybare ressurser. Genmodifiserte organismer (GMO) er heller ikke tillatt i økologisk landbruk med bakgrunn i argumenter om helserisiko, miljørisiko og etikk. 


Økologisk matproduksjon fokuserer på helhet, verdier og sammenhenger. Maten produseres uten bruk av kjemisk-syntetiske sprøytemidler og kunstgjødsel, noe som er med på å opprettholde det biologiske mangfoldet, sørger for levende matjord og tar vare på pollinerende insekter. 


Maten henger sammen med alt, og når du velger økologisk gleder du både din helse, miljøet og dyrene. Økologisk merking er en rettesnor for deg som forbruker, slik at du kan velge mat som er produsert på en måte som etterstreber å minimere belastningen på miljøet, tar vare på helsen både til de som spiser maten og de som produserer den og som sikrer god dyrevelferd. 


Våre produkter tar utgangspunkt i økologiske råvarer, med respekt for mennesker, dyr, klima og natur. Det er bedre for oss alle. 


Hva tenker du om økologi? Del gjerne med oss i kommentarfeltet. 


Økologi er et stort tema som det kan sies mye om. Hvis du vil lære mer kan vi tipse om disse kontoene: @renmat @okologisknorge @barebrabarnemat @delaasgard for å nevne noen. 

 


Kilder:


https://okologisknorge.no/


https://www.okologisk.no/no


https://www.landbruksdirektoratet.no/nb/jordbruk/miljo-og-klima/okologisk-landbruk

0
Feed

Skriv en kommentar

hCaptcha