Det Glutenfrie Verksted lavFODMAP sertifisert

Det Glutenfrie Verksted er lavFODMAP sertifisert!

Det Glutenfrie Verksted har sertifisert 26 av sine produkter som lavFODMAP!

 

I forbindelse med Det Glutenfrie Verksted sitt samarbeide med forskning på cøliaki har jeg fått nyttig kunnskap om hvor mange vi faktisk er som har cøliaki diagnosen, eller som har ikke-cøliakisk glutensensitivitet eller hvor mange det er som har IBS (Irritabel Bowel Syndrome).

Cøliaki er jo som dere vet en kronisk sykdom som må behandles med glutenfritt kost, mens IBS kan forekomme i et veldig variabelt sykdomsnivå. Det vil si at mange kan ha små plager, mens andre kan ha voldsomme plager og hvor de fleste opplever en bedre hverdag om de følger en lavFODMAP diett. 

I mitt samarbeide med Julianne/ Godt for magen (som du kan lese mer om her) har jeg hele veien vært bevist på å utvikle produkter som ikke bare er sunnere glutenfrie, men også lavFODMAP.

 

 

 

Når da Julianne tipser meg om muligheten for å få produktene sertifisert gjennom FODMAP Friendly programmet i Australia sendte jeg likegodt 26 produkter til Australia tidligere i sommer for en kvalifisert test. 

Nå er resultatene tilgjengelige og det er med en stor porsjon stolthet at jeg kan si at alle 26 produktene innfridde! 

Jeg håper dette kan gi deg trygge valg, for en god helse. 

Under har jeg listet opp hvert produkt samt anbefalt mengde pr måltid slik at det blir enklere for deg. Disse anbefalingene vil også fremkomme på selve pakningen.

Produkt                                  Anbefalt mengde pr måltid

 

 

Du vil finne mer informasjon på hvert av produktene.

FODMAP Friendly innlegget kan du lese her.

Les mer om selve sertifiseringen via denne linken til FODMAP Friendly innlegget. 

 

TIPS!

Følg Julianne på Lyngstadernæring.no for nyttige tips og råd når det gjelder lavFODMAP diett. 

Sjekk også ut nettsiden eller app'n til Noba - mange nyttige tips og egen nettbutikk med kun sertifiserte lavFODMAP produkter. 

0
Feed

Skriv en kommentar

hCaptcha