01/10/2019 av Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
Linfrørundstykker
Nybakte, saftige og holdbare rundstykker til helgefrokosten? Disse er helt klart en favoritt hos gjengen min – og jeg håper du prøver deg på disse! Du trenger dette av ingredienser til glutenfrie linfrørundstykker.
Dette trenger du:
- 2 poser Focaccia miks fra Det Glutenfrie Verksted, eller 1 pose og litt ekstra glutenfritt mel til utbaking
- 1 pakke fersk gjær
- 3,5 dl vann
- 150 gram kesam eller soyayoghurt for et melkefritt alternativ
- 20 gram smør
- 100 gram linfrø
- 300 gram vann
Dette gjør du:
- Start med linfrøene. Mål opp 100 gram linfrø og bland dette med 300 gram varmt vann.
- Kjør dette sammen i en stavmikser til det blir en seig røre.
- Visste du at linfrø blandet og løst opp på denne måten nesten kan erstatte fiberhusk og være en bra erstatning når du baker glutenfritt? I tillegg frigjøres de vannløslige fiberne som sitter i skallet og dermed får du tilgang til mer fiber. Bra for oss!
- Sørg for at kesam, smør og vann holder samme lunkne temperatur.
- Bland dette sammen med linfrø blandingen.
- Tilsett 1 pose Focaccia miks og 2-3 ts surdeigspulver.
- Blandes godt i kjøkkenmaskin, 5-10 min.
- La heve i bakebollen 30-45 min.
- Legg en silikonmatte på kjøkkenbenken og ha litt ekstra glutenfritt mel tilgjengelig. Ta deigen ut av bakebollen og bruk en bakespatel til å forme deigen.
- Deigen er ganske løs og nå tilsetter du ekstra mel og bretter dette inn i deigen og deler opp i ønskede størrelser på rundstykkene. Jeg fikk 11 store rundstykker.
- Sett til ny heving, ca 30 min.
- Lag ett par snitt/ kryss i hvert rundstykke, strø gjerne litt frø eller glutenfrie havregryn over før du setter den inn i oppvarmet ovn.
- Stekes på 215 grader, midt i ovnen i ca 25 min.
Avkjøles på rist. Om rundstykkene er litt fuktige inni gjør det ingenting, det setter seg etterhvert og gjør rundstykkene mer holdbare. Riktig god fornøyelse og nyt en deilig lang helgefrokost!
Kommentarer
Skriv en kommentar