Matmuffins

Flere savner gode, næringsrike og mettende glutenfrie alternativer til matpakker og turmat. 

Anbefaler deg å prøve disse muffinsene fylt med litt urter, bacon og skinke, revet ost og paprika. Tipset er rett og slett å bruke det du har i kjøleskapet mens grunnoppskriften er den samme.

Du trenger:

  • 1 pose Nistebrød miks
  • 0,5 dl oliven- eller rapsolje
  • 4 egg
  • 3 dl naturell yoghurt
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts salt
  • 150 gram bacon/ skinke
  • 1 rødløk
  • 1 paprika
  • 125 gram revet ost
  • Frisk basilikum/ bladpersille eller andre urter
  • Diverse frø til pynt

Dette gjør du:

Sett ovnen på 200 C

Finhakk løk og kutt opp papirka i passende biter. Stek bacon/ skinke i små biter til det er gyldent og tilsett de hakkede grønnsakene og la det stekes sammen noen minutter til løken er myk. Avkjøl dette lett.

Visp sammen egg, olje og yoghurt, tilsett så alt det tørre; nistebrødmiks, bakepulver og salt. Rør inn baconblandingen, revet ost og hakkede urter. 

Fordel røra i muffinsformer - jeg laget egne ved å kutte bakepapir i tre remser for så å dele disse i tre deler igjen. Alternativt bruker du ferdige, store muffinsformer eller smører muffinsbrettet godt før du legger i røre/ deig. Strø diverse frø på toppen til pynt og stek midt i ovnen i ca 20 min. 

Avkjøles lett på rist. 

Tips! Disse er perfekte å fryse ned, ta opp og legge i matpakken så er de ferdig tint til matpakken skal nytes. 

0
Feed

Skriv en kommentar

hCaptcha