15/11/2020 av Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
Müslibrød
Sen brunsj, lune raggsokker, kosebukse og snø på t(r)ærne...
Denne oppskriften finner du også i boka Glutenfri Jul - du finner den til salgs i nettbutikken vår via denne linken
Perfekt tilbehør til ost!
Du trenger:
- 1 pose Fiberbrødmiks fra Det Glutenfrie Verksted
- 1/2 pk fersk gjær eller 1 pose tørrgjær
- 3,5 dl lunkent vann
- 125 gram tørket frukt som aprikos, dadler, fiken og tranebær
Dette gjør du:
- Legg gjerne den tørkede frukten i litt vann før du blander den med miksen, men dette er kun nødvendig om du opplever frukten som hard.
- Løs opp gjær i lunkent vann og bland sammen miksen i en kjøkkenmaskin i ca 5 min.
- Bland inn frukten tilslutt.
- Smør en brødform på 1 liter, eller kle den med bakepapir og hell deigen opp i formen
- Pynt med sesamfrø og sett til heving i min 30 min
- Stek brødet på 200 grader i ca 50 min.
- Avkjøles på rist og nytes med ditt favorittpålegg
Smaker like godt til hverdag som til fest og høytider : ). En nydelig vertinnegave eller spiselig gave?
Kommentarer
Skriv en kommentar