14/12/2023 av Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
Myk pepperkake med tyttebær og kaffeglasur
Myyyk pepperkake bakt i mormors randform. Denne er dekorativ i seg selv og fyller rommet med deilig duft av julekrydder. Nam!
Et godt alternativ til de klassiske pepperkakene?
Du trenger:
- 240 gram Sjokoladekake miks *
- 100 gram smør
- 3 egg
- 3 ss kanel
- 2 ts kardemomme
- 1 ts malt nellik
- 2 s malt ingefær
- 150 gram yoghurt naturell
- 1 dl tyttebær alt tyttebærsyltetøy**
- 1 ts sukker
- 1/2 dl kald kaffe
- Litt smør og bakekakao til formen
Glasur:
- 3 ts kald kaffe***
- Melis
Dette gjør du:
Sett ovnen på 175C.
Smør randformen med litt smør og rist bakekakao i den slik at formen er dekket. Dette gjør du for å unngå at kaken blir hengende igjen i formen når den er ferdig stekt.
**Om du bruker fryste tyttebær så har du disse i en kjele, tiner opp på svak varme. Strø 1 ts sukker over og la det løses opp. Avkjøles lett.
Ha egg, smeltet smør og yoghurt i en bakebolle og pisk lett sammen før du tilsetter Sjokoladekake miksen, krydderier og kaffe. Om du bruker ferdig tytteværsyltetøy tilsetter du nå det direkte i blandingen.
Hell røra over i formen og stek i ca 25 min. Følg med på tiden og pass på at du ikke steker for lenge slik at kaken blir tørr.
La avkjøles i formen ca 10 min før du hvelver den over på ris eller serveringsfat.
Bland melis ut i kaffen og ringle over. Pynt gjerne med noen tyttebær tilslutt.
***bytt gjerne ut kaffe med vann for en lysere melis uten smak. Dryss et lett dryss med melis over.
Denne kaken er holdbar. Oppbevares i kjøleskap eller fryses ned. Da kan det være lurt å dele opp i biter slik at du enkelt kan ta ut et stykke.
God fornøyelse!
*Fun fact om Sjokoladekakemiksen
Denne miksen er litt smartere enn andre sjokoladekakemikser fordi den har mindre sukker (hele 40% mindre enn xx sjokolade langpanne), er helt uten hvetestivelse og i tillegg inneholder den glutenfritt havremel som gjør den litt sunnere. Et smart valg selv når det skal bakes kake og nytes. Og så er den jo økologisk.
Kommentarer
Skriv en kommentar