26/06/2022 av Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
Nistebrød fra boka Et glutenfritt kjøkken
Idag deler jeg likegodt oppskriften fra boka Et glutenfritt kjøkken. Super oppskrift om du vil bake et godt og næringsrikt brød fra bunnen av.
Du trenger:
- 150 gram glutenfri havregryn
- 125 gram rismel fullkorn
- 45 gram havremel
- 25 gram knuste linfrø
- 1 ts honning
- 1 ts fiberhusk
- 1/2 ts salt
- 1/2 pakke fersk gjær
- 3,5 dl vann
- 15 gram smør/ flytende melange
Dette gjør du:
Sett ovnen på 215 C etter heving
- Start med å finne frem alle ingrediensene og vei dem opp.
- I fingerlunkent vann tilsetter du smør eller flytende melange.
- Løs opp gjæren i vannet og tilsett de tørre ingrediensene og bland ved hjelp av kjøkken maskin i ca 5 min.
- Kle en brødform med bakrpapir og hell deigen i.
- La heve i 30-45 min.
- Sett en bolle med varmt vann i bunn av ovnen og stek i ca 45-50 min. Har du dampovn så bruker du dampovn funksjonen ;)
- Ta brødet ut av formen, fjern bakepapiret og avkjøl.
Nytes med ditt favorittpålegg.
Kommentarer
Skriv en kommentar