Nistebrød med tyttebær og hasselnøtter

Grove nistebrød med hasselnøtter og tyttebær.

Disse er ekstra saftige og har nydelig smak. De er enkle og raske å lage, og er perfekte til matpakka, på tur, til supper eller en høstgryte. 

Tyttebærene gir jo nesten litt førjulstemning :)

 

Du trenger:

1 pose Nistebrød miks fra Det Glutenfrie Verksted 

15 g olivenolje eller smeltet smør

335 g vann, lunkent

½ pk ferskgjær eller 1 pose tørrgjær

40 g hasselnøtter, hakket 

65 g frosne tyttebær


Dette gjør du:

1. Forvarm stekeovnen til 250°C. 

2. Rør ut gjær i lunkent vann. Tilsett deretter olivenolje eller smeltet smør og posen Nistebrød. 

3. Eltes godt i kjøkkenmaskin eller for hånd i 3-5 minutter. Tilsett frosne tyttebær og hakkede hasselnøtter og bland raskt sammen. 

4. Ta deigen ut av bakebollen, del i 9 like store emner (ca 93 g) og form boller. Deigen er klissete, så bruk litt mel på benken og hendene. Klem bollene litt flate til de er ca 8 cm i diameter. 

5. Legg brødene på et bakepapirkledd stekebrett. Dekk til og la deigen heve i 45-60 minutter. 

6. Sett en ildfast bolle med kokende vann nederst i stekeovnen. Sett brødene midt i ovnen og stek i 10 minutter. Fjern bollen med vann og stek i 10 minutter til. 

7. Avkjøles på rist. Nyt! 

 

Pst. Nistebrød miksen finner du i Coop butikker som Obs, Mega og store Extra i tillegg til nettbutikken allergikost.no og vår egen nettbutikk. 

0
Feed

Skriv en kommentar

hCaptcha