18/11/2024 av Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
Nistebrød med tyttebær og hasselnøtter
Grove nistebrød med hasselnøtter og tyttebær.
Disse er ekstra saftige og har nydelig smak. De er enkle og raske å lage, og er perfekte til matpakka, på tur, til supper eller en høstgryte.
Tyttebærene gir jo nesten litt førjulstemning :)
Du trenger:
1 pose Nistebrød miks fra Det Glutenfrie Verksted
15 g olivenolje eller smeltet smør
335 g vann, lunkent
½ pk ferskgjær eller 1 pose tørrgjær
40 g hasselnøtter, hakket
65 g frosne tyttebær
Dette gjør du:
1. Forvarm stekeovnen til 250°C.
2. Rør ut gjær i lunkent vann. Tilsett deretter olivenolje eller smeltet smør og posen Nistebrød.
3. Eltes godt i kjøkkenmaskin eller for hånd i 3-5 minutter. Tilsett frosne tyttebær og hakkede hasselnøtter og bland raskt sammen.
4. Ta deigen ut av bakebollen, del i 9 like store emner (ca 93 g) og form boller. Deigen er klissete, så bruk litt mel på benken og hendene. Klem bollene litt flate til de er ca 8 cm i diameter.
5. Legg brødene på et bakepapirkledd stekebrett. Dekk til og la deigen heve i 45-60 minutter.
6. Sett en ildfast bolle med kokende vann nederst i stekeovnen. Sett brødene midt i ovnen og stek i 10 minutter. Fjern bollen med vann og stek i 10 minutter til.
7. Avkjøles på rist. Nyt!
Pst. Nistebrød miksen finner du i Coop butikker som Obs, Mega og store Extra i tillegg til nettbutikken allergikost.no og vår egen nettbutikk.
Kommentarer
Skriv en kommentar