Nøttebrød på 1-2-3

Dette brødet kan fylles med all verdens go'saker. Bruk de nøttene du har og liker best og bak et skikkelig godt, og mettende nøttebrød!

Oppskrift og bilde er hentet fra boka "Glutenfri Jul"

 

Du trenger:

  • 1 pose Fibebrød miks fra Det Glutenfrie Verksted
  • 1/2 pk fersk gjær eller 1 pk tørrgjær
  • 3,75 dl lunkent vann
  • 100 gram nøtter (jeg brukte her 50 gram hasselnøtter, 25 gram mandler og 25 gram gresskarkjerner)
  • Litt ekstra nøtter til pynt

 

Dette gjør du:

start med å grovhakke nøttene

løs opp gjær i lunkent vann og bland inn bakemiksen og bland dette i en kjøkkenmaskin i ca 5 min

tilsett nøttene til slutt

smør en brødform på 1 liter eller kle med bakepapir og hell deigen i formen og sett til heving i min 30 min.

sett ovnen på 200 grader, lag et snitt på langs av brødet og strø hakkede nøtter over og trykk disse litt ned i deigen

stek i ca 50 min

avkjøles på rist 

 

Tips! Smaker fantastisk til julesild

0
Feed

Skriv en kommentar

hCaptcha