02/03/2023 av Det Glutenfrie Verksted 2 Kommentarer
Nøttepålegg
Hjemmelaget nøttepålegg er så mye enklere å få til enn hva du tror - bare prøv. I tillegg er den litt smartere enn butikkjøpt, da den kun er søtet med dadler.
Perfekt kombinert på nybakte rundstykker eller brød, eller som fyll i Sjokoladesnurrkaken :)
Du trenger:
- 200 gram hasselnøtter
- 2-3 dl melk/ fløte/ plantebasert, gjerne kokosmelk
- 5 dadler (uten sten)
- 3-4 ss bakekakao
- 1 ts vaniljesukker
Dette gjør du:
Sett oven på 200 C.
Fordel nøttene på et stekebrett kledd med bakepapir og la dem steke til de har fått en gyllen farge og du ser at skallet slipper, det tar maks 10 minutter.
Legg nøttene i et kjøkkenhåndkle og rist løs skallet. Avkjøles lett før du har dem i en foodprosessor og kjører til det meste er blitt hakket opp og mykt, det tar ca. 5 minutter. Tilsett dadler, melk og bakekakao litt om gangen til du har en perfekt konsistens og smak.
Dadler tilfører det søte, mens litt vaniljesukker tilfører litt mer smak.
Du trenger absolutt ikke å tilsette sukker! Oppbevares i tett glass i kjøleskapet.
Oppskrift og bilde er hentet fra boka "Et glutenfritt kjøkken" Gyldendal 2021.
Kommentarer
14/06/2024 av Rose
Hei, super oppskrift, men lurer litt på hvor lenge nøttepålegget er holdbart i kjøleskapet? Mvh, Rose
14/06/2024 av Monica
Hei Rose, holdbarhet på nøttepålegget er ca 10 dager i kjøleskapet. Mvh Monica
Skriv en kommentar