Opp ned påskekake

Snart påske og appelsiner på sitt beste. Denne opp-ned kaken tror vi vil slå an på påskebordet🐥

 

Du trenger:

  • 3-4 appelsiner/ klementiner
  • 50 gram romtemperert smør
  • 1 dl kesam/ rømme
  • finrevet skall fra 2 appelsiner
  • 2,5 dl appelsinjuice
  • 2 dl sukker
  • 3 egg
  • 4,5 dl Bokhvetemel
  • 0,5 dl Hirseflak
  • 3 ts bakepulver
  • 1/2 ts salt

 

Dette gjør du:

Sett ovnen på 180 C, smør en form ca 24 cm med smør og dryss litt sukker i bunnen.

Skjær skallet av appelsinene/ klementiner, del i skiver og fordel i bunn av formen slik at de overlapper hverandre. 

Pisk smør, kesam/ rømme og finrevet appelsinskall sammen. Tilsett så sukker litt og litt og pisk videre til du får en luftig masse. Visp inn ett og ett egg til godt blandet. Sikt så inn bokhvetemel, tilsett hirseflak, bakepulver og salt og bland godt sammen. Tilslutt blander du inn appelsinjuicen. 

Hell røren over sitrusfruktene og sett formen i ovnen. 

Stekes i ca 45 min. Sjekk med en kakepinne at kaken er gjennomstekt. 

Avkjøles i formen på rist i vel 10 min før du fjerner formen og har kaken over på et kakefat. Bruk en kniv til å skjære rundt formen før du løsner den dersom kaken sitter fast.

Avkjøles før den serveres, som den er eller med en liten krem- eller rømmeklatt. 

God fornøyelse!

 

Denne ble vi inspirert til av Mat&Vin magasinet. Vi gjorde noen justeringer for å lage den glutenfri og med mindre sukker.

0
Feed

Skriv en kommentar

hCaptcha