10/07/2025 av Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
Ovnspannekake med jordbær
Ovnspannekake smaker like godt som vanlige pannekaker og er superenkelt å lage!
Perfekt når du har lyst på pannekaker, men ikke har lyst til å bruke masse tid på steking.
Serveres med alt du ønsker av topping 🥞🍓🍋 Denne kan fort bli sommerens høydepunkt!
Du trenger:
- 25 g Rismel fullkorn fra Det Glutenfrie Verksted
- 60 g Fin Bakst fra Det Glutenfrie Verksted
- ½ ts vaniljepulver eller 1 ts vaniljeekstrakt
- ½ ts salt
- 3 egg, romtemperert
- 10 g sukker
- 160 g melk eller plantebasert, romtemperert
- 2 ss smør
Forslag til topping:
- Frukt og bær
- Syltetøy
- Melis
- Lønnesirup
- Pisket krem
- Vaniljeis
Dette gjør du:
1. Forvarm ovnen til 220°C. Plasser en ovnsrist på nest nederste rille, og sett en stekepanne av støpejern (eller en annen ovnsfast stekepanne) på risten mens ovnen varmes opp i ca. 30 minutter. Det er viktig at både ovnen og stekepannen er ordentlig varmet opp.
2. Når ovnen er varm, har du alle ingrediensene utenom smør i en blender eller foodprosessor. Kjør til alt er godt blandet, 30-60 sek. Røren vil være tynn. Alternativt blander du sammen Rismel, Fin Bakst, salt (og vaniljepulver hvis du bruker det) i en bakebolle. I en annen bolle visper du sammen egg og sukker til det er lyst og luftig. Hell deretter sakte i melken (og vaniljeekstrakt hvis du bruker det), mens du fortsetter å vispe til alt er godt blandet. Tilsett de tørre ingrediensene gradvis i eggeblandingen mens du visper til du har en klumpefri røre.
3. Ha 2 ss smør i den varme stekepannen og la den stå i ovnen i ca. 1 minutt til smøret har smeltet og brunet litt.
4. Når smøret er smeltet, tar du forsiktig stekepannen ut av ovnen og heller røren oppi.
5. Sett stekepannen rett tilbake i ovnen og stek i ca. 20 minutter, til pannekaken er luftig og gyllenbrun. Det er viktig å ikke åpne ovnsdøren under stekingen!
6. Ta stekepannen ut av ovnen, ha på ønsket topping og server pannekaken med en gang. Du kan servere den direkte fra pannen, eller legge den over på et serveringsfat.
God fornøyelse!
Kommentarer
Skriv en kommentar