11/10/2019 av Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
Pai med røkt ørret eller røkelaks
Pai kan varieres i nesten det uendelige. I tillegg er det en fin måte å rydde litt opp i kjøleskapet på Denne gangen fikk jeg lyst til å prøve med røkt ørret – og det ble så godt at den oppskriften må deles.
Dette trenger du til paibunn:
- 1 pose Paimiks bunn fra Det Glutenfrie Verksted (200 gram)
- 80 gram mykt smør
- 1egg
- 4-6 ss vann
Dette trenger du til fyll:
- 6 egg (kan fint klare deg med 4 egg)
- 3 dl matfløte lett
- 3 ss kesam mager
- brokkolini (de små brokkoliene er så gode, men kan fint byttes ut med vanlig brokkoli)
- 200 gram røkt ørret (eller røkelaks)
- 2 vårløk kuttet
- 200 gram revet ost (bruk gjerne osterester her)
- salt og pepper
- Paiform
Dette gjør du:
- Følg fremgangsmåten på Paibunn miksen
- Legg bunnen i kjøleskapet minimum 30 min. Den kan fint ligge lenger men da må du kna den og jobbe den litt myk innen du starter med å kjevle den.
- Kjevle ut deigen. Bruk gjerne en silikonmatte/ bakematte som underlag og legg et bakepapir på toppen før du starter med å kjevle
- Når deigen er passe stor legger du den da opp ned i paiformen slik at bakepapiret ligger i bunn.
- Prikk deigen lett med en gaffel.
- Stek så kun paibunnen (uten fyll) i 10 min på 200 grader
- Mens bunnen stekes og avkjøles gjør du klart det du skal ha av ingredienser til paien.
- Strø revet ost i bunn av formen
- Strø så hakket vårløk rundt i formen
- Fordel skiver med røkt ørret/ røkelaks
- Det samme gjør du med brokkoliniene
- Bland egg med matfløte og kesam, og pisk sammen med gaffel til du har en jevn røre. Tilsett litt pepper og bittelitt salt.
- Hell eggeblandingen over paifyllet og strø resten av osten på toppen.
- Har du friske urter tilgjengelig strør du litt av dette også på toppen.
- Stekes i ca 30 min, men følg med på tiden da steketiden varierer i forhold til ovn og størrelse på paiformen.
Serveres med en frisk og grønn salt! Dette er en skikkelig god sommerpai! God fornøyelse! <3
Kommentarer
Skriv en kommentar