PastaSkole - glutenfri hjemmelaget pasta

La oss snakke om PASTA!
Det er sjelden vår familie jubler over pastarettene vi har laget basert på kjøp av ferdig tørket pasta så derfor velges det veldig ofte noe annet til middag. Noe annet som er mer mettende, og så må jeg innrømme også mer næringsrikt. Men nå er stemningen noe ganske annet...


Etter å ha blitt kjent med Rebecca, vår nye ambassadør for Det Glutenfrie Verksted, og fått vært med på hennes løsning til hjemmelaget pasta er vi solgt. Denne oppskriften er helt super - og derfor deles den med deg i dag med håp om inspirasjon til hjemmelaget pasta også hjemme hos deg.
Glutenfri  så klart!

Du trenger:

 

Dette gjør du:

  1. Bland bokhvetemel og focaccia miks i en stor bakebolle.
  2. Tilsett 1,25 dl kaldt vann og bland vannet raskt inn i melblandingen til alt er blandet sammen. Fortsett å blande til du får en klumpete masse, cirka 1 min.
  3. Tilsett så 1 ss kaldt vann av gangen mens du blander deigen til den samler seg til små klumper. Kna inntil deigen samler seg uten sprekker. 
  4. Ha litt ekstra mel på kjøkkenbenken og del deigen i tre like store deler. NB! Deigen tørker relativt raskt ut så det kan være lurt å oppbevare den i en plastboks, eller pakket inn i plast til den skal brukes. 
    Bruk en kjevle og kjevle ut deigen til et stort emne med tykkelse ca 3 mm. Dryss litt mel/ tapioka over det utkjevlede emnet (slik at deigen ikke klistrer seg fast) og brett hver side inn mot midten. Dryss litt til mel/ tapioka før du bretter en gang til slik at du får en firkant bestående av 4 lag med deig.  
  5. Bruk en lang kniv til å kute deigen i smale remser, ca. 3 mm. Når alt er delt opp, rister du remsene lett fri for overflødig mel/ tapioka.
  6. Kok opp vann og kok pastaen i omganger, i ca. 1 min 30 sek.
  7. Skyll så den ferdig kokte pastaen under rennende kaldt vann og la den renne godt av. 

God fornøyelse!

0
Feed

Skriv en kommentar

hCaptcha