04/11/2022 av Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
Pecanbrød, eller kake
Denne er til deg som aldri har funnet ut av dette med bananbrød, eller deg som har rukket å bli litt lei av bananbrød : )
Her har vi laget et brød, eller det vil si en kake, blandet inn en god del pecannøtter i deigen, og før den gikk i ovnen så smeltet vi smør og honning blandet inn litt ekstra pecannøtter og helte på toppen av brødet før vi satt i ovnen på 180 C og stekte i ca 60 min. Sååå godt!
Du trenger:
- 225 gram smør, romtemperert
- 125 gram sukker
- 4 egg
- 1 ts vaniljeekstrakt
- 180 gram bokhvetemel fullkorn
- 50 gram rismel fullkorn
- 1,5 ts bakepulver
- 1 ts salt
- 120 gram pecan nøtter
- 2 ss smør
- 2 ss honning (valgfritt)
- En klype salt
Dette gjør du:
Sett ovnen på 180 grader og kle en liten brødform med bakepapir.
Rør smør og sukker hvitt og tilsett ett og ett egg og til slutt vaniljeekstrakt. Blandes godt.
Vei opp bokhvetemel og rismel, bland inn bakepulver, litt salt og pecannøttene. Bland sammen til en fin røre.
Hell røren i brødformen.
Lag toppingen ved å smelte smør, blande inn honning og så pecan nøtter. Hell dette over brødet og stek på nederste rille i ca 55-60 min.
Sjekk med en bakepinne at brødet er gjennomstekt, la avkjøle på rist før du skjærer i det og server gjerne litt lun med litt creme fraiche, is eller en klatt krem.
Kommentarer
Skriv en kommentar