25/11/2025 av Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
Pepperkake cookies med sjokolade
Oppskrift på julecookies med pepperkakekrydder og mørk sjokolade som vil falle i smak hos store og små. Kombinasjonen av varme julekrydder og sjokolade er helt nydelig! Denne oppskriften gir ca. 16 cookies.
Tips! Du kan like godt doble oppskriften med en gang for disse kommer til å forsvinne fort ;)
Du trenger:
- 140 g Bokhvetemel fra Det Glutenfrie Verksted
- 70 g Rismel fra Det Glutenfrie Verksted
- 70 g Havremel fra Det Glutenfrie Verksted
- 90 g brunt sukker
- 2 ts kanel
- 1 ts ingefær
- ½ ts nellik
- ¼ ts muskatnøtt
- ½ ts salt
- 150 g mykt smør
- 2 egg, romtemperert
- 90 g mørk sjokolade, grovhakket
Dette gjør du:
1. Sett ovnen på 190°C. Kle et stort stekebrett med bakepapir.
2. Bland det tørre i en stor bakebolle.
3. Tilsett mykt smør og eggene og bland godt. Du kan bruke kjøkkenmaskinen eller gjøre det for hånd med en tresleiv.
4. Ha i grovhakket sjokolade og bland til det er jevnt fordelt i deigen.
5. Ta ca. 45 gram med deig per kjeks, og form til en kule med hendene. Du skal få 16 deigkuler.
6. Legg deigkulene på stekebrettet med 5 cm mellomrom. Kjeksene vil flyte litt utover under steking. Får du ikke plass til alle på stekebrettet, steker du i to omganger.
7. Stek kjeksene midt i ovnen i 14-15 min. Avkjøl på brettet i et par minutter før du flytter kjeksene over på rist.
God fornøyelse!
Oppbevares i en lufttett boks i opptil en uke.
Kommentarer
Skriv en kommentar