Pepperkake sandwich mens vi venter på jul

Julens høydepunkt skaper du med disse herlige pepperkake sandwichene.

Årets juleverksted her i Det Glutenfrie Verksted tok nesten helt av da vi laget disse :)

Gøy å bake og knasende godt med kombinasjonen sprø pepperkaker og myk vaniljeis.

Her har vi brukt pepperkakeoppskriften fra boka "Glutenfri Jul". 

 

Du trenger:

  • 140 gram mørk sirup
  • 100 gram rårørsukker
  • 150 gram smør
  • 1 ts malt nellik
  • 1 ts malt ingefær
  • 2 ts kanel
  • 1/2 ts pepper
  • 1 pose Focaccia miks fra Det Glutenfrie Verksted (400 gram) - hold av litt til utbaking
  • 1 egg
  • 1 ts bakepulver
  • ca 1 liter vaniljeis (vi brukte Mövenpick sin)

 

Dette gjør du:

Start med å lage peppekakedeigen:

Smelt sukker og sirup sammen med krydderet. Når sukkeret er smeltet, tar du gryten av varmen og rører inn det kalde smøret. 

Avkjøl massen til 37 grader og rør inn mel, bakepulver og egg. Hold gjerne litt igjen på mengden mel så ikke deigen blir for kompakt.

Kna deigen godt sammen og pakk den inn i plast.

Legg den i kjøleskapet i minst en time, eller over natten. Ta deigen ut litt før du skal bake med den. Blir den liggende for lenge kaldt kan det være du må bruke litt ekstra tid og tålmodighet for å mykne den opp igjen. 

Sett ovnen på 175 C 

Det er lurt å kjevle ut deigen rett på bakepapiret, gjerne mellom to bakeark. Så trykker du ut kaker med pepperkakemenn, eller koner, tar bort deigen imellom og legger bakepapiret med kakene rett på plata. 

Stekes midt i ovnen i ca 8 min. 

Avkjøles helt på bakerist før du monterer på denne måten:

La vaniljeisen stå en stund på kjøkkenbenken til den blir litt myk. Ta den ut av emballasjen og del den opp i tykke skiver som du så trykker ut kakemann/ kone formen i. Legg/ skyv så vaniljeisen over på en kake og legg en ny på toppen. På den måten får du en morsom pepperkake sandwich som kan by på litt utfordringer når den skal spises, men jeg lover deg at kombinasjonen pepperkake og vaniljeis er ganske så yummi yummi :)

Tips!

  • Pepperkakene kan lages god tid i forveien.
  • Oppbevares de i en tett kakeboks holder de seg lenge.
  • Når du har montert pepperkakene kan du legge de tilbake i fryseren og la de stivne igjen før du tar de ut og serverer. 

God fornøyelse! : )

0
Feed

Skriv en kommentar

hCaptcha