Pepperkaker

Å få til perfekte knasende pepperkaker med deilig balanse mellom pepper, ingefær og nellik er adventstidens høydepunkt.

Når kjøkkenet fylles av varm krydderduft fra nystekte stjerner, koner, hjerter og sjiraffer, vet man at det snart er jul.

Denne oppskriften er også delt i boka "Glutenfri Jul" Garmann forlag.

Du trenger:

  • 140 gram mørk sirup
  • 100 gram rårørsukker
  • 150 gram smør
  • 1 ts malt nellik
  • 1 ts malt ingefær
  • 2 ts kanel
  • 1/2 ts pepper
  • 1 pose Focaccia miksfra Det Glutenfrie Verksted (400 gram) - hold av litt til utbaking
  • 1 egg
  • 1 ts bakepulver

Dette gjør du:

Smelt sukker og sirup sammen med krydderet. Når sukkeret er smeltet, tar du gryten av varmen og rører inn det kalde smøret. 

Avkjøl massen til 37 grader og rør inn mel, bakepulver og egg. 

Kna deigen godt sammen og pakk den inn i plast.

Legg den i kjøleskapet i minst en time, eller over natten. Ta deigen ut litt før du skal bake med den. Blir den liggende for lenge kan det være du må bruke litt ekstra tid og tålmodighet for å mykne den opp igjen. 

Sett ovnen på 175 C 

Det er lurt å kjevle ut deigen rett på bakepapiret, gjerne mellom to bakeark. Så trykker du ut kaker med de formene du vil, tar bort deigen imellom og  legger bakepapiret med kakene rett på plata. 

Stekes midit i ovnen i ca 8 min. 

Oppbevares i tett kakeboks. 

0
Feed

Skriv en kommentar

hCaptcha