03/09/2025 av Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
Pizza pull apart bread
Oppgrader pizzafredagen med pull-apart pizzaboller!
Myke boller fylt med mozzarella og pepperoni, toppet med enda mer ost, pepperoni, et lag deilig hvitløksmør og frisk basilikum. Varier gjerne med dine egne favoritt-toppinger, og server med pizzasaus ved siden av.
Du trenger:
- 1 pose Focaccia miks fra Det Glutenfrie Verksted
- 2 ts tørrgjær
- 1 ts hvitløkspulver
- 1 ts oregano
- 435 g vann
- 20 g olje
Fyll:
- 185 g revet mozarella
- 80 g pepperoni (eller mer ost), i mindre biter
Topping:
- 60 g revet mozarella
- 40 g pepperoni (eller mer ost), i mindre biter
Urtesmør:
- 28 g smeltet smør
- ¾ ts hvitløkspulver
- ¾ ts oregano
Til servering:
- Frisk basilikum
- Chiliflak
- Pizzasaus
Dette gjør du:
1. Bland sammen Focaccia miks, tørrgjær, hvitløk og oregano i en stor bakebolle.
2. Tilsett vann og olje. Elt til du har en jevn deig, 5-10 minutter. Den vil ha konsistens som en tykk kakerøre.
3. Dekk til bakebollen og la deigen heve et lunt sted i ca. 1 time eller til deigen har omtrent doblet i størrelse.
4. Kle en 25 cm støpejernspanne med bakepapir (alternativt kan du bruke en kakeform).
5. Lag fyllet ved å blande sammen 185 g revet mozarella og 80 g pepperoni i biter i en bolle. Sett til side.
6. Elt deigen raskt sammen i bakebollen. Dryss litt mel på kjøkkenbenken og ha deigen over. Del deigen i 22 like store emner på ca. 40 g. Det er lettest å jobbe med en spiseskje og en liten slikkepott. Trill til boller og dekk til slik at de ikke tørker ut. Deigen er klissete, så ha nok mel på hendene og på benken.
7. Jobb med en deigbit av gangen, og klem den litt flat. Legg ca. 1 spiseskje (ca. 12 g) med fyll i midten og brett deigen rundt. Klem godt sammen, form som en ball og legg i stekepannen. Gjenta med resten av deigen.
8. Dekk til og etterhev i ca. 45 minutter til omtrent doblet i størrelse.
9. Mens deigen hever, forvarmer du ovnen til 220°C.
10. Sett stekepannen midt i ovnen, skru temperaturen ned til 200°C og stek i 20 minutter. I mellomtiden blander du sammen 60 g revet mozarella og 40 g pepperoni i biter i en liten bolle.
11. Ta stekepannen ut av ovnen og topp med mozarella og pepperoni. Legg et stykke aluminiumsfolie løst over deigen og sett tilbake i ovnen. Stek i 15 minutter til.
12. Avkjøl i noen minutter mens du lager urtesmøret. Smelt smøret og bland med hvitløk og oregano. Pensle blandingen på pizzabollene. Dryss over litt finhakket basilikum og chiliflak om ønskelig. Server gjerne med pizzasaus som dip.
God fornøyelse!
Kommentarer
Skriv en kommentar