Polarbrød med surdeig

Nå kan du endelig lage gode glutenfrie polarbrød som i tillegg er laget på surdeig! Her får du oppskriften på vår variant av de populære brødene.

Perfekt å oppbevare i fryseren, og smaker like godt til frokost som i matpakken, eller som mini-pizza bunn. Oppskriften gir 12 polarbrød.

Bakeklar surdeigsstarter:


Polarbrød:


Lag en bakeklar surdeigsstarter:

1. Vei 50 gram aktiv surdeigsstarter i et rent glass, tilsett deretter 100 g vann og rør sammen. 

2. Tilsett så 80 gram fullkorn rismel og 20 g glutenfritt havremel. La blandingen stå i varm romtemperatur i 6-8 timer, eller til den bobler og har hevet 70-100%, før du blander den inn i deigen.


Lag deigen:

1. Visp sammen vann og fiberhusk. Fortsett å visp til det ikke er noen klumper igjen og blandingen begynner å tykne. La stå i 10-15 minutter. 

2. Tilsett honning og den bakeklare surdeigsstarteren og bland godt sammen. Tilsett mel, hirseflak og havsalt og elt til du har en jevn deig. Ha i smør/olje og elt i et par minutter til. Deigen skal ikke være veldig klissete og enkel å håndtere. 

3. Ha deigen på bakebordet og del den i 12 like store emner (ca 90 g). Trill til boller. Kjevle eller klemme bollene ut til de er ca 10 cm i diameter. 

4. Legg brødene på et bakepapirkledd stekebrett. Dekk til med et fuktig kjøkkenhåndkle og la deigen heve i 4-6 timer i varm romtemperatur. 

5. Forvarm ovnen på 230 °C i minst 30 minutter. Dryss litt rismel over brødene og lag små hull med en spisepinne eller gaffel. Stekes i 15-18 minutter. Brødene skal få en fin gyllen farge. 

6. Avkjøles på rist. Nyt! 

0
Feed

Skriv en kommentar

hCaptcha