26/10/2022 av Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
Potet focaccia
Har du noen gang prøvd å bruke potet når du baker focaccia? Du bør virkelig prøve det. Vi hentet inspirasjon fra flinkeste Ina som driver @matpaabordet og hennes bok «potetkokeboka»!
Du trenger:
- 1 pose Focaccia miks fra Det Glutenfrie Verksted
- 1 pk gjær
- 3,5 dl vann
- 150 gram kesam/ laktosefri kesam eller soyayoghurt
- 20 gram smør eller nøytral olje
- 4 kokte poteter
- ca 2 poteter rå
- Diverse friske urter
- Olivenolje
Dette gjør du:
Fremgangsmåten er den samme som på focaccia miksen vår, men i tillegg skreller og koker du 4 stk poteter. Når de er kokt, og avkjølt, moser du de godt og har de i deigen. Mos med en gaffel eller press de gjennom en sil for best resultat. Tips her er å bruke opp potetrester fra gårsdagens middag : )
Deretter har du focacciaen i en form eller på et brett. Skjær så tynne skiver med rå potet og ha på toppen sammen med friske urter og olivenolje.
Stek i ovnen som anvist på pakken og nyt den beste focacciaen du har smakt på lenge.
TIPS: dersom du ikke ønsker å ha potet på toppen kan det sløyfes, men vi anbefaler likevel å ha litt potet i deigen
Kommentarer
Skriv en kommentar