Potet focaccia

Potet focaccia

Har du noen gang prøvd å bruke potet når du baker focaccia? Du bør virkelig prøve det. Vi hentet inspirasjon fra flinkeste Ina som driver @matpaabordet og hennes bok «potetkokeboka»!

 

Du trenger: 

  • 1 pose Focaccia miks fra Det Glutenfrie Verksted
  • 1 pk gjær
  • 3,5 dl vann
  • 150 gram kesam/ laktosefri kesam eller soyayoghurt
  • 20 gram smør eller nøytral olje
  • 4 kokte poteter
  • ca 2 poteter rå
  • Diverse friske urter
  • Olivenolje

Dette gjør du:

Fremgangsmåten er den samme som på focaccia miksen vår, men i tillegg skreller og koker du 4 stk poteter. Når de er kokt, og avkjølt, moser du de godt og har de i deigen. Mos med en gaffel eller press de gjennom en sil for best resultat. Tips her er å bruke opp potetrester fra gårsdagens middag : )

 

Deretter har du focacciaen i en form eller på et brett. Skjær så tynne skiver med rå potet og ha på toppen sammen med friske urter og olivenolje.

 

Stek i ovnen som anvist på pakken og nyt den beste focacciaen du har smakt på lenge.

 

TIPS: dersom du ikke ønsker å ha potet på toppen kan det sløyfes, men vi anbefaler likevel å ha litt potet i deigen

0
Feed

Skriv en kommentar

hCaptcha