Eltefritt brød

Eltefritt brød

Glutenfritt, hjemmebakt brød er det mange som rynker på nesa over, eller bare kjenner på usikkerheten knyttet til vanskelig, klissete deig å jobbe med, dårlig til å heve og tørt og smakløst.

Nå vil jeg si det har blitt enda enklere å sikre et skikkelig godt og smakfullt glutenfritt brød med denne miksen.

Du blander alt kvelden før med vann og litt gjær, setter til heving på kjøkkenbenken over natten og sikrer en knall start på dagen med enten brød eller rundstykker.

Helt klart verdt en bakst, eller to, og helt klart blitt en av mine favoritter!

TIPS!

Har du ikke jerngryte så kan du likevel lykkes med denne miksen. 

  • Brødform 220 C på nederste rille i ca 45 min.
  • Rundstykker/ boller/ frokostbriks/ baguetter  225 C midt i ovnen i ca 15-20 min.

 

ØKOLOGISK, GLUTENFRI MIKS

Følg fremgangsmåten på posen og ha alt klart innen du starter. Du trenger ikke kjøkkenmaskin for å få til denne. Deigen er enkel å jobbe med, og du kan fint bruke hendene til å forme brød, eller rundstykker om du ønsker å prøve ut det. Kan være lurt å ha litt ekstra mel sånn i tilfelle. 

NØKKELHULLMERKET

Det er et kvalitetstegn å kunne merke miksen med nøkkelhull - det gir en indikasjon på at denne miksen inneholder fiber, lite salt og/ eller sukker.

lavFODMAP sertifisert!

INGREDIENSER:

Fullkorn havre*, maisstivelse*, fullkorn rismel*, brunt hirsemel*, solsikkefrø*, bokhveteflak*, linfrø*, fullkorn risflak*, chaifrø*(salvia hispanica) havsalt, fortykner; guargum*

*Fra sertifisert økologisk jordbruk.

NÆRINGSBEREGNING (PR 100G MIKS)/ PR 100G BAKEMIKS

Energi 1601 kJ/381 kcal 

Fett 9,7g 

Mettet fett 1,3g 

Karbohydrater 58,9g

Sukkerarter 0,6g

Fiber 8,1g

Protein 10,4g

Salt 1,442g

NÆRINGSBEREGNING PR 100G FERDIG BAKST (inkl vann og 1/2 ts tørrgjær) 

Energi 1056kJ/ 251 kcal

Fett 6,2g

herav Mettet fett 0,8g

Karbohydrater 39,4g

herav Sukkerarter 0,4g

Fiber 5,2g

Protein 6,8g

Salt 0,922 g

0
Feed

Kommentarer

18/01/2020 av Pirjo Krabye

Utrolig fornøyd med dette brødet. Jeg laget bare grytebrød før jeg fikk cøliaki-diagnosen for fire år siden. Så deilig å slippe maskin og kliss. Litt sirup, karve, anis og fenkol gir mer aroma etter min smak. Tusen takk for deres eltefrie brød!

19/01/2020 av Monica

Hei Pirjo, og takk for hyggelig tilbakemelding! Supre innspill fra deg for å variere på smaken, og jeg skal definitivt teste ut smakstipsene/ krydderiene. En miks mange muligheter vet du : ) Ha en fin dag. Med vennlig hilsen, Monica

22/08/2020 av Else Marie Aase

Hei. Veldig godt brød! Kunne tenke meg både å steke uten gryte og lage rundstykker. Har du tips til grader og steketid ved bruk av brødform? Mvh Else

28/12/2020 av Karen Hasselø

Hei! Hva koster disse posene?

11/01/2021 av Hanne

Fantastisk godt brød, guttene i huset elsker det :) Jeg har sett etter det på mange butikker i Oslo (kjøpte det i Ålesund), men finner ikke akkurat denne typen. Har du oversikt over hvilke butikker som tar inn akkurat dette produktet?

11/01/2021 av Monica

Hei Hanne, så hyggelig tilbakemelding! Eltefri Brødmiks finner du i Coop butikker (Obs, Mega, Extra) i tillegg til Røtter Sthanshaugen, Kolibri Kolonial her i Oslo. Den vil også komme i Meny fra uke 8. Ellers er den også til salgs i nettbutikken til både allergikost.no og detglutenfrieverksted.no. Mvh, Monica

02/02/2021 av Maria

Jeg har ikke nogen jerngryde og vil derfor lave boller. Hvad skal jeg gøre i stedet for det, der står på posen?

20/02/2021 av Maren

Jeg prøvde meg frem med å lage rundstykke, det ble 9 stykker. Stekte de på 250 C i 12-15 minutter, forvarmet ovnen med stekebrett i. Ønsker gjerne oppskrift på å steke brød uten støpejerns gryte.

09/03/2021 av Anette

Jeg vil gjerne bake rundstykker med denne blandings. Fremgangsmåte/ steketid? :)

08/08/2021 av Julie Falch Bjørlid

Kan man erstatte gjæren med surdeig for et enda sunnere brød?

21/09/2021 av Anelise Andersen

Har købt en pose eltefritt brød men har ikke jerngryde. Vil gerne lave boller/rundstykker eller bage i bageform. Vil du give opskrift på det. Vh Anelise

15/01/2023 av Pirjo Krabye

Hei! Jeg begynte med å bruke jerngryte for eltefritt brød, men har gått over til vanlige, elokserte 2-liters brødform. Da kan jeg bake 3 brød samtidig. Jeg oppvarmer ikke formene, men heller deigen i smurte former etter å ha rørt deigen i den bollen hvor den fikk heve seg over natten. Deretter får brødene heve seg i formene en times tid, men et godt tips er å bruke store plastposer som blir lukket rundt formene slik at det er nok luft der inne og brødene kan heve seg i fred. Samme teknikk bruker jeg med rundstykkene som jeg har i silikonformer (papir var ikke vellykket). Man kan også bruke muffinsbrett.

31/05/2023 av Grethe Knutsen

Fikk tips av en annen mamma som hadde laget dette som langpannebrød. Brukte 1/2 dl mer vann . Rutet opp før steking og drysset over gresskarkjerner . Steke anbefaling som på pakken , men kortere tid, ca 25 min

Skriv en kommentar

hCaptcha