Protein rundstykker med revet squash

Disse rundstykkene har vært med i mange år men i dag gjorde vi en liten test på og en upgrade ved å tilsette revet squash. Så godt!! 

Du trenger:

  • 180 gram Müsli med Chiafra Det Glutenfrie Verksted
  • 100 gram Bokhveteflak eller glutenfrie havregryn (om du bruker glutenfrie havregryn anbefaler jeg å mose disse litt først)
  • 100 gram solsikkekjerner
  • 85 gram linfrø, hele
  • 70 gram sesamfrø
  • 65 gram gresskarkjerner
  • 2 små bokser cottage cheese (500 gram)
  • 2 kopper revet squash
  • 4 egg
  • 1,5 ts bakepulver
  • 1 ts salt


Dette gjør du:

Sett ovnen på 180 c varmluft. Kle et stekebrett med bakepapir.

Riv squashen og legg den over på et kjøkkenhåndkle slik at det meste av fuktigheten trekkes ut. Bruk en blender til å blande cottage cheese, egg, bakepulver, og salt til en glatt masse. Tilsett så revet squash, alle tørre ingredienser og bland godt sammen til det blir en fast masse.
Bruk hendene og form rundstykker som du legger på stekebrett kledd med bakepapir. Jeg fikk totalt 15 rundstykker ut av denne deigen.


Stekes på 180 grader varmluft i ca 20 min – følg alltid med på steketiden da den varierer både i forhold til ovn og størrelsen på rundstykkene.
Avkjøl lett på rist før du nyter med ditt favorittpålegg eller som tilbehør til en deilig salat, gryte, suppe, lasagna eller lignende.

Perfekte å ha med i matpakken også!

Fun facts on squash:

Squash har lavt energi - og fettinnhold og høyt kostfiberinnhold. Squash er også en kilde til folat, vitamin C og kalium. Kostfiber er gunstig for fordøyelsen, mens folat bidrar til å redusere tretthet og utmattelse. Vitamin C styrker immunsystemet og øker opptaket av jern fra andre matvarer. Kalium bidrar til å opprettholde normalt blodtrykk.

Egenskapene gjelder ved inntak av minst 100 g vare. kilde: frukt.no

0
Feed

Skriv en kommentar

hCaptcha