07/10/2019 av Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
Quinoa smuldrepai med blåbær
Superenkelt "å smelle sammen" om du har litt quinoamel og blåbær tilgjengelig.
Jeg er så heldig at jeg har en pappa som hver høst gir meg på fyll av blåbær (og poteter men det kan jeg fortelle mer om en annen gang). Så hos meg er det blåbær tilgjengelig i fryseren gjennom vintern, skikkelig luksus!
Dermed er en kake som dette veldig enkelt å få til. Og, har du ikke fryste blåbær så går det selvfølgelig veldig fint med friske bær :)
Dette trenger du:
- 125 gram mykt smør
- 1 dl havregryn, glutenfrie
- 1 dl Quinoa mel fra Det Glutenfrie Verksted
- 1 dl rårørsukker
- 2 ts vaniljesukker
- 2 egg
- 5 dl blåbær
- 1 ts potetmel (ikke nødvendig)
Dette gjør du:
- Sett ovnen på 190 grader
- Finn frem en paiform og kle denne med bakepapir
- Mål opp havregryn, quinoamel og vaniljesukker
- Bland dette sammen med mykt smør og egg i en bakebolle, eller i kjøkkenmaskin.
- Strø blåbærene først i bunn av formen og tilsett så smuldredeigen over - her blir det klumpete som du så fordeler utover
- Om du vil sikre en lit fastere pai kan du blande blåbærene sammen med potetmel og gi de et lite oppkok før du legger de i bunn av paiformen. Dette er ikke nødending men gjør at den henger mer sammen og får litt annen konsistens enn om du ikke gjør det. (jeg hadde litt dårlig tid og"glemt"e dette, men resultatet ble helt perfekt likevel)
- Stekes i 20-25 min, følg med på tiden.
- Avkjøles lett på rist og serveres gjerne med nypisket krem
God fornøyelse! :)
Kommentarer
Skriv en kommentar