Rabarbramuffins

Supergode og enkle å få til. Smuldretoppen gjør de bare enda bedre :)

Du trenger:

  • 250 gram rabarbra, finhakket
  • 100 gram Bokhvetemel
  • 125 gram Havremel
  • 25 gram Quinoamel
  • 2 ts bakepulver
  • 1/4 ts natron
  • 75 gram sukker 
  • 1,5 dl Bakemjølk fra røros meieri
  • 5 ss smeltet smør
  • 1 dl rapsolje
  • 2 egg
  • 1 ts vaniljeekstrakt

til toppingen:

  • 25 gram rårørsukker
  • 25 gram Havremel
  • 25 gram Musli med Chia
  • 2 ss romtemperert smør
  • 1 ts kanel

Dette gjør du:

Start med å kutte rabarbra i små biter og sett til side.

Bland så alt det tørre; glutenfritt mel, bakepulver og natron i en bakebolle. 

I en annen bakebolle visper du sammen sukker, melk, smeltet smør, rapsolje, egg og vaniljeekstrakt. 

Lag toppingen ved å blande alle ingrediensene sammen med romtemperert smør og bruk fingrene til å jobbe det sammen til mer smulete konsistens. 

Bland de våte og tørre ingrediensene sammen og tilsett rabarbraen. Blandes lett sammen.

Ha muffinsformer i muffinsformene, alterntiv smør formen og ha i røre ca 3/4 full. Strø så toppingen på til slutt.

Stekes i ca 20-25 min til de har fått en jevn og fin farge.

Nyt! 

 

 

 

0
Feed

Skriv en kommentar

hCaptcha