21/05/2025 av Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
Rabarbrapai med vaniljekrem
Nå er det høysesong for rabarbra og da kan det vel friste med en deilig pai fylt med vaniljekrem og syrlig rabarbra?
Planen var å lage et fint mønster med rabarbrabitene, men jeg fant fort ut at den planen ikke ble helt gjennomførbar ; )
Du trenger:
Til paibunn:
- 1 pose (200 gram) Paibunn miks fra Det Glutenfrie Verksted
- 1 egg
- 80 gram smør, romtemperert
- 60 gram melis
- 2-4 ss vann
Til fyll:
- 3-5 stilker rabarbra
- 1 pk Piano vaniljekrem
- litt mandelflak til pynt (kan utelates)
Dette gjør du:
Følg fremgangsmåten på Paibunn miksen, forstek bunnen slik det er beskrevet på pakken.
La bunnen avkjøles lett mens du vasker og deler opp rabarbra i passe og ønskede biter. Ha vaniljekremen over i paibunnen og smør den jevnt utover med en bakespatel eller slikkepott. Fordel så rabarbra over kremen og strø tilslutt litt mandelflak over.
Stekes på 180C i ca 35 min.
Avkjøles lett og nytes med litt vaniljeis eller pisket kremfløte.
God fornøyelse!
Kommentarer
Skriv en kommentar