Ramsløk Babka

Har du tilgang til ramsløk der du bor? Jeg var så heldig å kunne plukke litt i hagen til en god venninne og da ble det vips en supergod babka fylt med ramsløkpesto.

 

Nydelig å momse på eller ha som tilbehør til en deilig salat, litt grill- og sommermat. 

 

Du trenger:

  • 1 pose Focaccia miks fra Det Glutenfrie Verksted
  • 1 pk gjær
  • 20 gram olje
  • 3,5 dl vann
  • 150 gram kesam
  • Ramsløkpesto

 

Dette gjør du:

Følg fremgangsmåten på bakemiksen og sett deigen til heving ca 45 min. 

Mens deigen står til heving lager du ramsløkpesto - sjekk link til oppskrift her.

Ha litt ekstra mel på kjøkkenbenken og kjevle deigen til en avlang leiv. Smør ramsløkpesto jevnt utover og rull sammen.

Del så rullen i to, på langs, men ikke del den helt igjenom på toppen. Flett så de to delene sammen og ha over i en brødform, alterntiv legg den på stekebrett dekket med bakepapir. 

Pensle med litt smeltet smør og dryss litt sesamfrø over. 

Stekes på 220 C i ca 50-55 min. 

Ta brødet ut av brødformen og avkjøl lett på rist. Nytes!

 

 

0
Feed

Skriv en kommentar

hCaptcha