14/05/2025 av Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
Ramsløk Babka
Har du tilgang til ramsløk der du bor? Jeg var så heldig å kunne plukke litt i hagen til en god venninne og da ble det vips en supergod babka fylt med ramsløkpesto.
Nydelig å momse på eller ha som tilbehør til en deilig salat, litt grill- og sommermat.
Du trenger:
- 1 pose Focaccia miks fra Det Glutenfrie Verksted
- 1 pk gjær
- 20 gram olje
- 3,5 dl vann
- 150 gram kesam
- Ramsløkpesto
Dette gjør du:
Følg fremgangsmåten på bakemiksen og sett deigen til heving ca 45 min.
Mens deigen står til heving lager du ramsløkpesto - sjekk link til oppskrift her.
Ha litt ekstra mel på kjøkkenbenken og kjevle deigen til en avlang leiv. Smør ramsløkpesto jevnt utover og rull sammen.
Del så rullen i to, på langs, men ikke del den helt igjenom på toppen. Flett så de to delene sammen og ha over i en brødform, alterntiv legg den på stekebrett dekket med bakepapir.
Pensle med litt smeltet smør og dryss litt sesamfrø over.
Stekes på 220 C i ca 50-55 min.
Ta brødet ut av brødformen og avkjøl lett på rist. Nytes!
Kommentarer
Skriv en kommentar