Ramsløkflette

Når våren kommer med alt som spirer og gror så gjelder det å nyte det naturen har å by på, som for eksempel ramsløk. Ramsløk er ikke like lett å få tak i og nå viser det seg at den økende interessen rundt denne har gjort at den ble rødlistet i 2021. Bama har salg av ramsløk.  

Ramsløk er en viltvoksende plante med to brede avlange blader, stjerneformede, hvite blomster i skjerm og en smal løk under jorden. Alle deler av planten er spiselig og inneholder løkoljer som gir den karakteristiske løklukten. 

Nå har jeg kjøpt en bunt i butikken og laget denne deilige ramsløkfletten i tillegg til at jeg laget litt ramsløk pure som jeg testet på pizzabunn stekt på pizzagrill - begge deler helt nydelig.

Her får du opskrift på ramsløksflette - perfekt tilbehør til sommerens grillmat, en deilig salat eller suppe. 

Du trenger:

  • 1 pose Focaccia miks
  • 3,5 dl vann
  • 150 gram kesam
  • 25 gram smør
  • 1 pk tørrgjær eller 1/2 pk fersk gjær
  • En bunt ramsløk hakket
  • Sesamfrø hvis ønskelig

Dette gjør du:

Skyll ønsket mengde ramsløk i kaldt vann og klapp den tørr med litt kjøkkenpapir. Jeg tok cirka en håndfull.

Bland vann, kesam og smør og varm dette til fingerlunkent. Løs opp fersk gjær i væsken eller tilsett tørgjær sammen med focacciamiksen. Bland dette sammen i en kjøkkenmaskin med k-spade noen minutter før du tilsetter hakket ramsløk de siste minuttene. 

Sett til heving ca 45 min. Ha litt ekstra glutenfritt mel på kjøkkenbenken og elt deigen lett sammen. Del deigen i tre like emner og rull alle tre ut til like lange pølser. Mot slutten ruller du alle tre i litt sesamfrø og fletter så disse sammen. Ha fletten over i en brødform kledd med bakepapir eller smurt, og sett til heving ca 30 min.

Sett ovnen på 210 C og stek i ca 40-45 min til fletten har fått en fin og jevn farge. Jeg valgte å steke uten brødform.

Avkjøles og nytes sammen med en god suppe, salat eller til noe godt fra grillen. 

God fornøyelse! 

0
Feed

Skriv en kommentar

hCaptcha