Randformkake med sitron

Oppskrift på en saftig og enkel sitronkake i randform. Topp med en frisk og syrlig glasur og pynt med blomster. 

 

Du trenger:

  • 210 g sukker
  • skall til 3 sitroner
  • 225 g Focaccia miks
  • 75 g mandelmel (eller Focaccia miks, men da blir kaken noe tørrere)
  • 1 ss bakepulver
  • 225 g (plantebasert) smør, romtemperert
  • 1 ts vaniljeekstrakt eller vaniljepulver
  • 4 egg, romtemperert
  • 120 g (plantebasert) melk, romtemperert
  • 90 g sitronsaft 


Glasur:

  • 125 g melis
  • 6-8 ts sitronsaft


Dette gjør du:

1. Til denne kaken trenger du en randform som rommer 2 liter. Smør randformen godt med smør. Sett stekeovnen på 180°C (over- og undervarme). 

2. Sikt sammen Focaccia miks, mandelmel og bakepulver i en bolle. Sett til side. 

3. Bland sammen melk og sitronsaft og sett til side. 

4. Ha sukker og sitronskall i en bakebolle. Bruk fingrene til å gni sitronskallet inn i sukkeret. Dette gir ekstra god sitronsmak. 

5. Tilsett romtemperert smør og vanilje og visp godt sammen til luftig. Visp inn ett og ett egg. Visp godt mellom hvert egg. 

6. Visp det våte og det tørre i blandingen, i tre omganger. 

7. Hell røren over i formen, bre den jevnt utover og stek kaken midt i ovnen i cirka 40-50 minutter. Bruk en kakepinne eller tannpirker for å sjekke om kaken er ferdig. Henger det ikke noe røre igjen på pinnen skal kaken være ferdig.

8. Avkjøl kaken i formen i 15 minutter før du tar den forsiktig ut av formen og setter på en rist. Avkjøl helt før du tar på glasur. 

9. Rør sammen melis og litt sitronsaft til en glatt og tykk glasur. Bre glasuren forsiktig over kaken. Pynt med blomster hvis ønskelig. Nyt!

0
Feed

Skriv en kommentar

hCaptcha