Ristede brødskiver med ricotta eller tomat

Selv de tørreste brødskivene blir gode som gull med deilig topping!

Nå som det nærmer seg ferietid og tilgangen på ferskt brød ikke er det enkleste om man lever glutenfritt så er dette tipset gull å ta med seg. Bruk det brødet, brødskivene, restene du har og fiks opp en deilig liten rett som funker både til frokost, lunsj og middag og perfekt som en liten forrett også.

Og ikke minst - mindre matsvinn!

Bilde og oppskrift er hentet fra boka "Et glutenfritt kjøkken"

Du trenger:

  • 7 brødskiver (våre er fra vår Eltefrie brødmiks)
  • litt olivenolje
  • 1 boks ricottaost
  • litt honning
  • diverse nøtter, hakket
  • revet sitronskall
  • pesto
  • tomater
  • frisk basilikum
  • salt og pepper

 

Dette gjør du:

Starte med å toaste brødskivene enten i en brødrister eller i ovnen. Ringle litt god olivenolje over de brødskivene du vil dekke med tomater. 

Pisk opp ricottaosten lett med en gaffel og fordel ønsket mengde utover brødskivene. Ringle over litt honning, hakkede nøtter, litt revet sitronskall og til slutt litt pepper på toppen.

Smør et lag med pesto før du deler tomatene i passe biter og fordeler på de resterende brødskivene. Dryss litt hakket basilikum og avslutt med litt salt og pepper. 

 

Tips!

Bruk ditt favorittpålegg eller det du har tilgjengelig. 

Tips!

Skal du på tur og er usikker på brødrister og hvor trygg og glutenfri den er så kan du kjøpe toast bags hos Allergikost - se link her

0
Feed

Skriv en kommentar

hCaptcha