12/12/2019 av Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
Ristede hasselnøtter med dadler og mørk sjokolade
Spiselige julegaver? Sunnere snacks?
Denne enkle kombinasjonen er super enkel å lage, og passer perfekt som litt sunnere snacks eller som små spiselige julegaver til noen som fortjener det :)
Du trenger:
- 150 gram hasselnøtter uten skall
- 150 gram dadler uten sten
- 100 gram mørk sjokolade
- Litt havsalt
Dette gjør du:
- Sett stekeovnen på 180 grader og start med å fordele hasselnøttene på stekebrett kledd med bakepapir.
- Stekes i 15 min
- Avkjøl hasselnøttene, og legg de i et kjøkkenhåndkle som du så folder sammen slik at du kan riste løs det løse skallet.
- Fjern stener fra dadlene og legg disse sammen med hasselnøttene i en kjøkkenmaskin/ blender.
- Kjør dette sammen til en klissete masse, bruk gjerne en slikkepott om det henger igjen på kantene.
- Finn frem en egnet form. Jeg brukte en liten avlang pai form, men du kan også bruke bunn av en stor brødform, eller en liten rund kakeform.
- Kle formen med bakepapir og trykk massen ned i formen før du setter dette kaldt.
- Smelt sjokoladen i vannbad.
- Bruk en slikkepott til å fordele sjokoladen utover massen, og strø gjerne litt havsalt på toppen, og pynt gjerne med tørkede spiselige blomster.
- Oppbevares i kjøleskap
Kos deg! <3
Kommentarer
Skriv en kommentar