Rullekake med lemoncurd

Her får du tips til en ganske enkel og god påskekake. Vi har benyttet oppskriften på rullekake fra "et glutenfritt kjøkken" og der finner du også oppskriften på lemoncurd.  

Du trenger

Rullekake:

  • 6 egg
  • 80 g sukker
  • 75 g rismel fullkorn

Lemoncurd:

4 eggeplommer
100 g sukker
2 økologiske sitroner, finrevet skall og 1 dl saft
100 g meierismør

Slik gjør du:

Start med lemoncurd: 

Ha eggeplommer, sukker, sitronsaft og sitronskall i en liten kjele. Varm opp under konstant omrøring til kremen blir tykk. Ta kjelen av platen og tilsett smøret i terninger. Avkjøl.

Sett ovnen på 225 C. 

Skill eggene. Pisk eggeplommer og sukker til stiv eggedosis. Stivpisk eggehvitene. Rør rismel inn i eggedosisen, og vend deretter forsiktig inn de stivpiskede eggehvitene. Fordel røren i en langpanne dekket med bakepapir. Stek i ca 8-10 min, følg med på tiden og ta ut kaken når den har fått en gyllen og fin farge. 

Legg et bakepapir på kjøkkenbenken og strø et tynt lag med sukker på ffør du hvelver kaken over. Fjern så bakepapiret fra den stekte bunnen. Fordel lemoncurd jevnt utover kaken og rull sammen. Et tips er å bruke bakepapiret når du skal rulle. 

Legg kaken på et fat og pynt med litt melis, spiseslige blomster om du har og små sjokoladeegg. 

Tips! Pisk gjerne litt krem og fordel et jevnt lag oppå lemoncurden før du ruller kaken sammen.

God fornøyelse! 

0
Feed

Skriv en kommentar

hCaptcha