07/06/2024 av Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
Rullekake med myk bringebærkrem
Lyst på noe godt, litt raskt?
Rullekake er løsningen - og denne fylt med myk, deilig bringebærkrem er bare til å nyte.
Du trenger:
- 6 egg
- 80 gram sukker
- 75 gram rismel fullkorn fra Det Glutenfrie Verksted
- 2 dl kremfløte eller Gryr
- Bringebær (fryste kan også brukes)
- Litt ekstra sukker
Dette gjør du:
- Sett ovnen på 225 grader
- Pisk fløte/ Gryr til krem og tilsett bringebær. Om du ønsker en søtere krem tilsett litt vaniljepaste eller sukker. Rører sammen. Sett til side.
- Skill eggene.
- Pisk eggeplommer og sukker til stiv eggedosis.
- Stivpisk eggehvitene
- Rør rismel inn i eggedosisen og vend så forsiktig inn de stivpiskede eggehvitene.
- Fordel røra i en langpanne dekket med bakepapir.
- Stekes i 8-10 min. Følg med på tiden og ta ut kaken når den har fått en gylden og fin farge.
- Ta kaken ut av ovnen og hvelv den over på et nytt bakepapir dekket med sukker. Her er det litt vanskelig å angi mengde, men strø litt utover uten at du overdriver.Fjern så bakepapiret fra den stekte bunnen.
- Fordel bringebærkrem jevnt utover og rull sammen.
- Et tips er å bruke bakepapiret til hjelp når du skal rulle sammen.
Legg kaken på et fat og pynt med friske bær og kanskje litt krem ved siden av, eller skjær opp i porsjoner og server.
Nydelig! God fornøyelse! :)
Kommentarer
Skriv en kommentar