Safrankrans

Hvorfor ikke gjøre en vri på årets lussekatter og heller bake en fristende safrankrans?

Jeg personlig synes lussekatter fort blir litt tørt og kjedelig (med mindre du ser bort fra selve bakingen da ;)) og derfor var det morsomt å teste ut en ny variant. 

Og deigen! Helt magisk å jobbe med!

Du trenger:

  • 2 poser Bolle miks
  • 2 ts tørrgjær*
  • 4 del melk
  • 1 beger Kesam
  • 40 gram smør
  • ca 0,4 gram safran (jeg brukte merket Azafran)

til fyllet:

  • 80 gram mykt smør
  • 2 ss kanel
  • 0,5 dl strøsukker

til pynt:

  • 1 sammenpisket egg
  • svensk perlesukker

Dette gjør du:

Følg fremgansmåten på Bolle miks posen men tilsett kun 2 ts tørrgjær om du også vil la deigen heve over natten

*Om du vil bake samme dag erstatter du 2 ts tørrgjær med 1 pakke fersk gjør, løser denne opp i fingerlunken væske (melk, kesam, smør) 

Bland bakemiks, tørrgjør og safran sammen med kesam, melk og smør - alle de våte ingrediensene tilsettes uten oppvarming.  

Bland deigen godt i en bakemaskin og dekk så bakebollen med plast og la heve over natten, eller min 12 timer på kjøkkenbenken. 

Ha litt ekstra mel på kjøkkenbenken og ha deigen over, jobb den lett sammen før du kjevler den ut til en jevn stor firkant. 

Smør kanelblandingen utover og rull så deigen sammen. Del rullen i to slik at du får to like lange deler. Del så hver av rullene på langs, i midten. 

Dekk stekebrettet med bakepapir og ha begge rullene over på brettet. Flett hver av rullene og skjøt den så sammen slik at du får en jevn krans - se bilde. 

La heve i ca 45 min mens ovnen varmes opp til 200 C

Stekes i ca 35 min på nederste rille

Avkjøles lett og nytes. 

 

0
Feed

Skriv en kommentar

hCaptcha