Sandwich is

Hvorfor ikke lage en deilig sandwich sjokoladeis til disse varme sommerdagene?!

Denne sandwich-isen er helt uten melk og egg, og med nydelig smak av kaffe og vanilje. Du kan enkelt lage en annen versjon ved å sløyfe kaffen og bruke din egen favoritt is. 

Vi bruker som vanlig en av våre bakemikser for å vise og inspirere deg til hvor enkelt det er med en miks, mange muligheter. Sjokoladekake miksen er intet unntak ; ) 

Du trenger (8 stk):

  • 225 gram Sjokoladekake miks
  • 0,5 ts natron
  • 1,5 ss instant kaffe (kan sløyfes)
  • 80 ml mandelmelk
  • 0,5 ss eplesidereddik
  • 35 g kokosolje, smeltet
  • 55 g eplemos (finmost)
  • 80 ml kokende vann

  • 380 g iskrem (vi brukte vaniljeis fra @osloraw)


Sjokoladetrekk (kan sløyfes):

  • 200 g mørk sjokolade
  • 26 g kokosolje
  • 52 g mandler, finhakket


*Vi brukte en form på 37x25 cm til å lage kaken og en på 18x18 cm til å lage isen. Du kan også lage to like store kakebunner og bruke samme form til å lage isen. I så fall må du ha mer iskrem og sjokoladetrekk. 


Slik gjør du:

1. Forvarm ovnen til 180 °C. Kle en bakeform på 37x25 cm med bakepapir.

2. Lag “kjernemelk” ved å blande sammen mandelmelk og eplesidereddik. La stå i 5 min.

3. Bland sjokoladekakemiksen, natron og kaffe i en bakebolle. Tilsett eplemos, smeltet kokosolje og “kjernemelk” og visp til du har en jevn røre. Ha i kokende vann og rør raskt sammen.

4. Hell røren i bakeformen. Bruk en kakespatel til å få røren så jevn som mulig. Stek i 8-10 min. Sjekk med en kakepinne eller tannpirker om kaken er ferdig. Henger det ikke noe røre igjen på pinnen skal den være ferdig. La kaken avkjøle helt i bakeformen. 

5. Kle en bakeform på 18x18 cm med bakepapir. Ta iskremen ut av fryseren og la den stå i romtemperatur i 15-20 min slik at det blir enklere å fordele den over kakebunnen.

6. Vend kakebunnen forsiktig slik at den ligger med toppen ned på et bakeark. Dra forsiktig av bakepapiret og skjær ut to kakestykker på 18x18 cm. Legg et kakestykke i bunnen av formen (med toppen ned). Fordel iskremen jevnt over og legg det siste kakestykket på toppen (med toppen opp). Dekk til med plastfolie og frys i minst 6-8 timer, helst over natt. 

7. Skjær isen i 8 like store deler. Sett tilbake i fryseren i minst 30 min.

8. Smelt sjokoladen sammen med kokosoljen og bland inn mandler. Dypp hver sandwich-is i sjokoladen og legg på et brett dekket med bakepapir. Sett tilbake i fryseren i minst 1 time før servering.

Nyt!

0
Feed

Skriv en kommentar

hCaptcha