glutenfri sandwich is

Sandwich-is

For en enkel lykke å lage sine egne sandwich-is! Når jeg tenker over det så er jo det en av de tingene jeg har savnet siden jeg fikk cølikai og som har gjort sommeren litt mindre komplett - nemlig at det ikke finnes glutenfri sandwich-is, men nå har jeg funnet en enkel løsning på det og jeg lover deg at smaken og nytelsen er det ingenting å si på.

Bare prøv denne!

Jeg har benyttet Brownie miksen som utgangspunkt. Brownie miksen finner du nå i nettbutikken til allergikost.no og detglutenfrieverksted.no

Du trenger:

 • 1 pakke Brownie miks, 400 gram
 • 200 gram smeltet smør (kan erstattes av magrere alternativ som kesam, flytende melange)
 • 1,25 dl melk
 • 2 egg
 • 1 neve sjokoladelinser (ikke nødvendig)
 • litt havsalt
 • 1 liter vaniljeis (eller du lager selv)

Dette gjør du:

 1. Sett ovnen på 180 grader
 2. Følg fremgangsmåten på bakemiksen
 3. Finn frem et muffinsbrett om du har eller dekk et stekbrett med bakepapir. Jeg har et type muffinsbrett med lavere/ mindre hull som passet perfekt til dette, men du klarer deg fint med kun et stekebrett.
 4. Legg deigen på brettet ved hjelp av en liten spiseskje. La det være litt avstand mellom da deigen siger litt ut når du steker 
 5. Stekes i ca 10 min men følg med på tiden. Det er bedre at kjeksene er litt godt stekt enn for myke
 6. La kjeksene avkjøles på rist før du monterer. 

Tips! 

Jeg laget disse umuddelbart med is fra fryseren som hadde blitt litt myk - ulempen da er at det fort smelter sammen og blir litt grisete. Men de kjeksene jeg hadde til overs monterte jeg ferdig, pakket inn en og en i matpapir og la i fryseren og det var jo det smarteste alternativet. I tillegg til å kunne ha hjemmelaget sandwich liggende : )

0
Feed

Skriv en kommentar

hCaptcha