Scones med appelsin, rosmarin og nellik

Scones med nydelig smak av jul! Disse er smaksatt med appelsin, rosmarin og nellik, og passer like godt til frokost som til lunsj.

Lett å lage og det tar ikke lang tid. Scones smaker best nystekt og passer perfekt til en kopp kaffe eller te.

 

Du trenger:

  • 340 gram Fin Bakst fra Det Glutenfrie Verksted 
  • 4 ts bakepulver
  • ¾ ts salt
  • ½ ts malt nellik 
  • 50 g sukker 
  • finrevet skall til 1 appelsin
  • 3 ts finhakket fersk rosmarin
  • 85 g kaldt smør
  • 190 g melk
  • 1 ss sitronsaft eller eplecidereddik

 

  • 1 egg til pensling (eller 2 ts melk + 2 ts lønnesirup for eggfri)


Glasur:

  • 55 g melis
  • 4-5 ts appelsinjuice 


Dette gjør du:

1. Sett oven på 220°C. Kle et stekebrett med bakepapir. 

2. Ha sukker, appelsinskall og finhakket rosmarin i en bakebolle. Bruk fingrene til å gni appelsinskallet og rosmarin inn i sukkeret. Dette gir ekstra god smak. 

3. Tilsett Fin Bakst, bakepulver, salt og nellik og bland godt sammen. 

4. Skjær det kalde smøret i terninger og tilsett. Bruk en gaffel til å smuldre smøret i melet til de største bitene er som erter. 

5. Bland sammen melk og sitronsaft eller eddik og hell opp i det tørre. Bland med en skje til deigen samler seg (den vil være litt klissete). 

6. Ha deigen over på en lett melet overflate og form den til en sirkel på ca. 2,5 cm i høyden. Bruk en deigskrape eller kniv til å dele opp deigen i 8 like store deler. 

7. Legg bitene på stekebrettet, pensle med sammenpisket egg eller melk-lønnesirup-blandingen og stek i 16-20 min til de er gylne. 

8. Avkjøl på rist i 10 min. Spises varme eller kalde. Server med det du måtte ønske. Nyt! 


Valgfritt: Bland sammen melis og appelsinsaft. Tilsett mer melis for en tykkere glasur, og mer appelsinsaft for en tynnere glasur. Pynt hver scones med glasur før servering. 

 

0
Feed

Skriv en kommentar

hCaptcha