Selleriburger, eller falafel

Saftige og smakfulle selleriburgere eller “falafel” med sellerirot, sorte bønner, gulrot, potet og fem glutenfrie melsorter. Glutenfrie melsorter er ofte best i kombinasjon med andre glutenfrie melsorter for best mulig smak og konsistens. Her er det mye fiber og proteiner, slik at disse holder deg mett lenge. 

Du trenger (6 burgere á 90 g eller 12 “falafel” á 45 g):

  • 160 g sellerirot
  • 80 g gulrot
  • 80 g potet
  • 60 g løk, finhakket 
  • 70 g kokte sorte bønner
  • 70 g havremel
  • 15 g bokhvetemel
  • 15 g maismel
  • 10 g kikertmel
  • 10 g rismel 
  • 5 g (1 ts) salt 
  • 2-3 fedd hvitløk, presset eller finhakket 
  • 2 ss fersk persille, finhakket
  • ¼ ts kayenne 
  • ½ ts sort pepper

 

Dette gjør du:

1. Skjær sellerirot, gulrot og potet i terninger og kok til mørt i en kjele med vann. Hell av vannet og la grønnsakene avkjøle helt.  

2. Ha sorte bønner og de kokte grønnsakene i en stor bakebolle og bruk en gaffel til å mose dem. Tilsett resten av ingrediensene og bland det hele godt sammen til du har en fin sammenhengende farse. Farsen skal være litt klissete, men grei å jobbe med. Mos litt mer med gaffel hvis det er for mye store biter. 

3. Form burgere eller “falafel” og stek på medium varme i litt olje. De skal bli gyldne på begge sider. Det tar ca. 5 minutter på hver side. 

4. Server i hamburgerbrød eller pitabrød med ønsket tilbehør. Også veldig god alene eller som tilbehør til salat. God fornøyelse!

Link til oppskrift til glutenfrie hamburgerbrød finner du her

0
Feed

Skriv en kommentar

hCaptcha