Sjokolade Babka

Sjokolade Babka fylt med en myk, deilig sjokolade og daddelblanding bakt i brødform. En perfekt smakfull og nydelig søt bakst til helgen

Du trenger:

  • 400 gram (1 pose) Søt Bakemiks
  • 350 ml kokosmelk fet/ melk
  • 25 gram fersk gjær
  • 20 gram kokosolje/ smør

 

Til fyllet:

  • 175 gram medjool dadler (uten sten)
  • 30 ml vann
  • 35 gram kokosolje
  • 30 gram kakaopulver
  • ¾ ts kaffepulver + 1 ts varmt vann
  • ½ ts vaniljepulver
  • Bittelitt havsalt

 

Dette gjør du:

Start med å smelte kokosoljen i en kjele på svak varme. Tilsett så kokosmelken og bland dette sammen. Løs opp gjæren i den lunkne væsken.

Ha blandingen over i en kjøkkenmaskin og tilsett Søt Bakemiks. Blandes godt, 5-10 min ved hjelp av k-spade. La så deigen stå til heving ca. 60 min.

I mellomtiden lager du sjokoladefyllet enkelt ved at du blander alle ingrediensene i en blender og kjører det sammen til du har en fin «krem».

Ha litt ekstra glutenfritt mel på kjøkkenbenken og rull ut deigen til en leiv på ca. 40x35 cm. Fordel fyllet utover leiven, og la det være ca. 1 cm uten fyll på kantene. Rull så deigen tett sammen og la skjøten være i bunn. Bruk en skarp kniv og del deigen slik du ser på filmen. Twist deigen sammen, finn frem en brødform, kle denne med bakepapir og legg deigen i. La heve i ca. 45 min mens ovnen varmes opp til 180 C. Stekes i 40-45 min til overflaten har fått en fin brun og gylden farge. Avkjøles på rist, og pensle gjerne med et lite strøk med lønnesirup på toppen før servering.

Riktig god fornøyelse❣️

0
Feed

Skriv en kommentar

hCaptcha