22/04/2022 av Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
Sjokoladekake med revet eple
Du kjenner vel til prinsippet vårt om "en miks, mange muligheter"? Her kommer nok en vri og denne gangen Sjokoladekake med revet eple : )
Du trenger:
- 1 eske Sjokoladekakemiks fra Det Glutenfrie Verksted
- 5 egg
- 200 gram smeltet smør/ melange eller kesam for et magrere alternativ
- 2 dl melk/ plantebasert
- 1 eple, uten skall, revet
Til topping trenger du:
- 85 gram mørk sjokolade og gjerne med smak
- 1 ts kokosolje
- tørket eplechips til pynt
Dette gjør du:
- Sett ovnen på 180 C
- Bland sjokoladekakemiks, egg, smør og melk i en bakebolle og bland godt sammen
- Tilsett revet eple og rør sammen
- Smør en randform som her, eller bruk en vanlig liten langpanne dersom du ikke har egen randform. Smør formen og ha et lite dryss glutenfritt mel eller bakekakao for å unngå at kaken henger igjen etter endt steketid. Bruker du liten langpanne så kler du denne med bakepapir før du heller i røra.
- Stekes midt i ovnen i ca 40-45 min i randform og ca 25 min i liten langpanne. Følg med på tiden og bruk gjerne en grillpinne for å sjekke om kaken er gjennomstekt.
- Avkjøles på rist mens du lager glasuren
- Hell over glasur og pynt med eplechips
God fornøyelse!
Kommentarer
Skriv en kommentar