08/08/2023 av Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
Sjokoladekake med revet squash
Sensommer og vårens planting har gitt resultater. Denne gang fra mine foreldres kjøkkenhage som bugner over av squash. Da gjelder det å finne alternativer til å bruke denne flotte grønnsaken. Tidligere har jeg puttet det i brøddeigen men nå ble jeg inspirert til å prøve meg på en sjokoladekake. Ikke for søt, men utrolig saftig og holdbar.
Du trenger:
- 2 kopper = 500 gram revet squash
- 75 gram smeltet kokosolje
- 50 gram lønnesirup*
- 2 egg
- 1 ss vaniljeekstrakt
- 100 gram glutenfritt Havremel
- 50 gram Bokhvetemel fullkorn
- 40 gram Rismel fullkorn
- 65 gram bakekakao
- 2 ts natron
- 1/2 ts kanel
- 1/2 ts salt
- 2,5 dl sjokoladelinser/ biter
Dette gjør du:
Sett ovnen på 175 C
Kle en brødform med bakepapir.
Riv squashen på grovt rivjern og legg det over på et kjøkkenhåndkle slik at noe av fuktigheten slipper.
Bland sammen kokosolje, lønnesirup, egg og vaniljeekstra godt sammen. Bland så inn den revne squashen og tilsett mel, kakao, natron, kanel og salt. Blandes godt sammen før du til slutt blander inn sjokoladebitene.
Hell røra over i formen og stek i ca 50 min. Dobbeltsjekk med en kakepinne at den er gjennomstekt. Ta kaken ut av formen og la den avkjøles på rist før du skjærer i biter og nyter.
Nytes lunken med litt is eller vanilje kesam, eller som den er
Riktig god fornøyelse!
Fun facts on squash:
Squash har lavt energi - og fettinnhold og høyt kostfiberinnhold. Squash er også en kilde til folat, vitamin C og kalium. Kostfiber er gunstig for fordøyelsen, mens folat bidrar til å redusere tretthet og utmattelse. Vitamin C styrker immunsystemet og øker opptaket av jern fra andre matvarer. Kalium bidrar til å opprettholde normalt blodtrykk.
Egenskapene gjelder ved inntak av minst 100 g vare. kilde: frukt.no
Kommentarer
Skriv en kommentar