Sjokoladekake med smak av mørk sjokolade og appelsin

Elsker du også kombinasjonen sjokolade og appelsin? Her får du en saftig variant på sjokoladekake laget i brødform, med mørk sjokolade og hint av appelsin bakt med glutenfritt havremel og bokhvetemel.

 

Du trenger:

  • 120 gram sukker
  • 2 appelsiner zest
  • 2 egg
  • 1 ts appelsinjuice
  • 240 gram gresk yoghurt
  • 120 ml rapsolje
  • 120 gram glutenfritt Havremel
  • 100 gram Bokhvetemel
  • 45 gram kakaopulver
  • 1 ts bakepulver
  • 1/2 ts salt
  • 100 gram sjokolade (jeg brukte 50/50 sjokoladelinser mørk 70% og 55%)

 

Dette gjør du:

Sett ovnen på 180C. Smør brødformen med litt fett og kle den så med bakepapir. 

Bland sukker og appelsin zest sammen ved å bruke fingrene. Tilsett så egg og appelsinjuice og pisk sammen til blandingen blir lys og lett. 

Tilsett yoghurt og rapsolje og miks sammen før du til slutt tilsetter mel, kakaopulver, bakepulver og salt. Bruk en slikkepott til å blande dette sammen. Så tilsetter du sjokoladen og blander det lett inn i røra. 

Hell røra i bakeformen og stek i ca 45 min. Sjekk om kaken er gjennomstekt ved hjelp av en bakepinne. Pass på at du ikke steker for lenge slik at kaken kommer ut tørr.  

 

0
Feed

Skriv en kommentar

hCaptcha