Sjokoladeterte

Denne er kanskje noe av det beste du kan bake :) Oppskriften er hentet fra boka "Et glutenfritt kjøkken" utgitt av Gyldendal 2021. 

Du trenger:

  • 1 pose Paibunn miks ( boken har jeg skrevet oppskriften med lys glutenfri melmiks eller rismel, men Paibunn miksen er perfekt til denne)
  • 1 egg
  • 80 gram romtemperert smør
  • 60 gram melis
  • 4-6 ss vann

Fyll:

  • 1,5 dl fløte
  • 200 gram mørk sjokolade 70%
  • 45 gram usaltet smør
  • 0,5 dl melk
  • en klype havsalt
  • litt kakaopulver til pynt

Dette gjør du:

Lag paibunn som anvist på pakken og la den hvile i kjøleskapet i min 30 min, pakket inn i plast. 

Ha et bakepapir på kjøkkenbenken og klem deigen så godt du kan utover bakearket. Legg ett nyt bakeark på toppen og kjevle deigen så tynn og jevn som du får til. Ha deigen over i en terteform, str 20-24,og trykk den godt oppver kantene. 

Prikk bunnen med en gaffel og stek i ca 10 min til bunnen får en gylden fin farge.

Lag fyllet mens bunnen stekes. Ha fløte og en klype havsalt i en liten kjele og varm det forsiktig opp til kokepunktet. 

Del sjokoladen i biter og tilsett kjelen med den varme fløten. Ta kjelen av platen og tilsett smør, og visp forsiktig til alt har smeltet. La blandingen avkjøles litt før du visper inn den kalde melken. Hell sjokoladeblandingen i det ferdigstekte og avkjølte terteskallet, bruk en slikkepott til å fordele den jevnt utover. 

La terten stå til avkjøling i 1-2 timer til den har stivnet. Strø litt havsalt og et dryss kakaopulver over og server. 

 

Tips! Denne kan du fint lage dagen i forveien. 

Tips! Lag to små terter istedetfor en stor (samme steketid)   

 

 

0
Feed

Skriv en kommentar

hCaptcha