Små baguetter med fristende pålegg

Hva med å friste gjengen med nybakte rundstykker til kvelds? Eller som tilbehør til dagens middag? Oppskriften på plantebasert smørepålegg er også verdt å prøve. Alt tilberedt av vår dyktige ambassadør Rebecca.

- Du trenger -

1 pose Nistebrødmiks

6 g tørrgjær

15 g extra virgin olivenolje

3,5 dl vann 

 

- Smørepålegg -

200 g hvite bønner eller butter beans 

1 ss extra virgin olivenolje

35 g valnøtter

1/2 hvitløk

1/2 rød paprika, i terninger

1/2 gul paprika, i terninger

1/2 rød chili, finhakket

håndfull fersk basilikum, finhakket

1/2 ts sort pepper

klype havsalt

 

- Dette gjør du -

1. Rør ut gjæren i romtemperert vann. Tilsett olivenolje og miksen og rør i minst 3 min til alt er godt blandet. Du kan med fordel bruke en kjøkkenmaskin, men det går fint for hånd også. Dekk deigen med et fuktig kjøkkenhåndkle og la den hvile i 20 min.

2. Bruk en tresleiv (eller kjøkkenmaskin) til å blande deigen godt i minst 2 min. Dekk deigen til igjen og gjenta denne prosessen to ganger til.

3. Dryss litt mel på kjøkkenbenken og klem deigen ut til en firkant. Del den i 6 like store emner. Brett hvert emne forsiktig dobbelt. Dekk til emnene og la dem etterheve i 30 min.

4. Klem ut hvert emne til en firkant. Brett deretter den ene kanten inn mot midten og klem lett sammen. Vend deigen og gjenta samme prosess. Klem sammen kantene og form deigen til en liten baguette. Dekk baguettene med et kjøkkenhåndkle og la dem hvile i 30-40 min.

5. Sett ovnen på 250 °C. Sett en ildfast form med kokende vann nederst i ovnen. Baguettene stekes midt i ovnen i 15-20 minutter, til de er gylne. Avkjøl på rist.

 

1. For å lage pålegget, sett ovnen på 200 °C. Stek hvitløk i 35-40 min og paprika og chili i 25 min. Avkjøl.

2. Knus valnøttene i en morter til du har en smuldrete pasta. Tilsett den stekte hvitløken og bland sammen.

3. Kjør hvite bønner og olivenolje til en jevn masse i en foodprosessor. Ha blandingen over i en bolle og bland sammen med de resterende ingrediensene. 

 

Server baguettene med smørepålegget og topp gjerne med ruccola. Riktig god fornøyelse!

 

0
Feed

Skriv en kommentar

hCaptcha